Юнайтед без трима срещу Барса

Антъни, Марсиал и Мактоминей пропускат първия сблъсък, разкри мениджърът Еик Тен Хаг

Спорт
17:59 - 10 Февруари 2023
2402
Юнайтед без трима срещу Барса

Мениджърът на Манчестър Юнайтед продължава да е поставен в трудна ситуация с оглед на проблемите в неговия тим. Нидерландецът потвърди, че отново няма да може да разчита на Анъни, Антони Марсиал и Скот Мактоминей за двубоя в неделя срещу Лийдс, като тримата най-вероятно ще са аут и за предстоящия първи сблъсък с Барселона от плейофа за Лига Европа срещу Барселона следващата седмица.

Наставникът обаче отказа да обвинява само и единствено сложния график, както и Световното първенство в Катар, което се проведе в нетипично за такъв форум време.

“Не очаквам никой измежду Антъни, Тони Марсиал и Скот Мактоминей да е готов за неделя, но да видим. Не мога да го кажа на 100%, но предполагам, че отговорът ще е същия и за мача с Барселона. Тази ситуация не се дължи само на трудния сезон и Световното по средата, макар това да е факт.

Този процес е по-дългосрочен, а натоварването върху футболистите е твърде голям. И все пак контузията на Кристиан Ериксен не може да бъде поставена в тази категория, нито тази на Марсиал. Всяка ситуация е индивидуална. Бих казал и че е нормално тези неща да се случват, когато играеш футбол на най-високо ниво,” заяви специалистът.

След това Ерик тен Хаг коментира ситуацията около смяната на Алехандро Гарначо срещу Кристъл Палас, когато той трябваше да бъде заменен, след като се появи от скамейката, а впоследствие седна на стълбите откъдето изгледа края на двубоя.

“Мисля, че той се справя добре и оказва влияние върху играта ни. Срещу Лийдс се справи добре, беше много енергичен и оказа влияние върху тима, но трябва да вкараш в такива ситуации. Той е много емоционален, иска да побеждава и да играе футбол, не иска да пропусне нито минута и това е хубаво нещо. Той е много уверен и иска да допринася на мачовете, но приема решенията и отборът е винаги над всичко, смятам, че го знае. Смятам, че всеки един играч трябва да е смел и да опитва неща, когато са в интерес на отбора,” заяви мениджърът.