Юнайтед дава 100 милиона евро за играч на Сити

Червените дяволи искат да измъкнат Джейдън Санчо от Дортмунд и да го върнат на Острова

Спорт
14:18 - 21 Март 2019 (обновена)
1944
Юнайтед дава 100 милиона евро за играч на Сити

100 милиона евро за 18-годишен играч - никак не е зле. Това е цената, която ръководството на Борусия Дортмунд обяви за Джейдън Санчо. Роденият в южния лондонски квартал Кембъруел футболист на 25 март ще навърши 19, а вече постоянно е в повечето заглавия на вестниците в Германия и Англия.

Санчо започна ударно сезона в Бундеслигата, вкарвайки 8 гола и направи 12 асистенции в 26-те двубоя на Борусия Дортмунд (б.а. - в сравнение с миналия сезон - 12 мача и един гол), а жълто-черните хвърлиха ръкавицата в лицето на гиганта Байерн Мюнхен. Двата тима са вкопчени в битката за титлата, която леко започна да променя треакторията си на юг към Бавария, след като клубът от Рур профука комфортна преднина от точки.

В Шампионската лига 18-годишното крило записа 7 мача и един гол, а за Купата на Германия, където Борусия Дортмунд отпадна от Вердер Бремен, игра в два двубоя.

С изявите си Джейдън Санчо привлече вниманието на националния селекционер Гарет Саутгейт и получи повиквателна за европейските квалификации на Англия срещу Чехия и Черна гора (б.а. - България е в една квалификационна група с тези отбори). Травмата на Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед дава шанс на Санчо да направи своя официален дебют при мъжете още утре на "Уембли" срещу чехите. Добрите му изяви в Германия, както и повиквателната за Трите лъва, приковаха вниманието и на скаутите на Юнайтед.

Любопитен факт е, че Джейдън Санчо прекара част от юношеската си кариера при големия градски съперник на Юнайтед - Манчестър Сити (преди да отиде при небесносините, той игра в юношите на Уотфорд), но това явно не притеснява ръководството на Червените дяволи. Гражданите се разделиха с него и го продадоха на Борусия Дортмунд през 2017-та за 8 милиона паудна, а самият Джейдън не смята да взима прибързани решения и да напуска клуба, който му подаде ръка в професионалния футбол, след като напусна Острова.