Юнайтед диша във врата на лидерите, Арсенал се издъни

Червените дяволи записаха класика срещу Борнемут, Нюкасъл измъкна точка на "Емиратс"

Спорт
04:10 - 04 Януари 2023
2521
Юнайтед диша във врата на лидерите, Арсенал се издъни

Манчестър Юнайтед  победи Борнемут  с 3:0 в мач от 19-тия кръг на Премиър Лийг на “Олд Трафорд”.

Каземиро откри резултата за домакините в 23-та минута след добро центриране от пряк свободен удар на Кристиан Ериксен.

В 49-ата минута Люк Шоу удвои преднината на Ман Юнайтед. В 86-та минута Рашфорд сложи точка на спора с трети гол. 

Червените дяволи продължиха добрата си серия в първенството и записаха четвърта поредна победа, като по този начин са с равни точки с 3-тия Нюкасъл, но с мач по-малко.

Гостите пък са в неприятна поредица от три последователни загуби и в момента са на 15-а позиция, в близост до зоната на изпадащите.

Първият и третият във временното класиране на Премиър лийг - Арсенал и Нюкасъл, оправдаха очакванията за много оспорван двубой помежду си и завършиха 0:0 на "Емиратс" в сблъсък от 19-ия кръг на английския шампионат.

"Топчиите" търсеха повече победата на свой терен, но не стигнаха до толкова много чисти положения. Мартинели и Нкетия пропуснаха най-добрите от тях, докато Жоелинтон не успя да оползотвори най-изгодния шанс за гостите, които доказаха статута си на отбора с най-добра защита в лигата.

Така Нюкасъл сложи край на стопроцентовия домакински актив на Арсенал в първенството през този сезон.

С тази точка тимът на Микел Артета вече има осем пункта преднина пред Манчестър Сити, но шампионът има шанс да се доближи на пет точки, ако спечели гостуването си на Челси в четвъртък. Нюкасъл остава на точка зад Сити и с еднакъв актив с Манчестър Юнайтед.