Юнайтед договори Мейсън Маунт

Спорт
14:34 - 30 Юни 2023
4119
Юнайтед договори Мейсън Маунт

Манчестър Юнайтед направи първи ход на трансферния пазар, като се договори с Челси за Мейсън Маунт.

Английският национален полузащитник отива на "Олд Трафорд" срещу около 70 милиона евро, а сделката се "печеше" от седмици.

И бе необходимо от гледна точка на Челси да се случи преди 30 юни, до когато клубът трябваше да регулира бюджета си, за да се впише в изискванията на Финансовия феърплей за следващия сезон.

Именно заради това "сините" бързаха и разпродадоха 6 играчи в последните 5-6 дни. А от Манчестър просто използваха притеснената ситуация на лондончани и взеха играча в 12-ия час, когато на клуба-продавач вече бе наложително да подпише сделката.

Юнайтед от месеци следи ситуацията с Маунт, който отказа да подпише договора си и от него оставаха 12 месеца.

Това също бе фактор сумата, която плащат "червените дяволи", да е по-ниска от пазарната цена на футболиста (около 90 милиона).

Това е първият летен трансфер на "дяволите", които преговарят за вратаря на Интер Андре Онана, а ще търсят със сигурност и централен защитник, и деветка.

Проблемът е с ограничения бюджет за нови играчи, с който към момента разполага мениджърът Ерик тен Хаг. Той трябва да продаде половин дузина футболисти, за да освободи пари за нови.