Юнайтед и ПСЖ се намесиха в битка за Кристиано Роналдо

Спорт
11:20 - 11 Ноември 2020
2167
Юнайтед и ПСЖ се намесиха в битка за Кристиано Роналдо

Манчестър Юнайтед вече преговаря с Кристиано Роналдо за завръщането на португалеца на "Олд Трафорд". Това твърди журналистът Крисчън Мартин, който се позовава на свои източници в Манчестър и Порто.

Според него Кристиано вече обмисля идеята, а неговият клуб Ювентус е склонен да преговаря с "червените дяволи", ако "седмицата" реши, че иска такава промяна.

Това е вторият слух за бъдещето на Кристиано Роналдо в последните часове, след като преди това Танкреди Палмери разпространи информацията, че Ювентус предлага на Пари Сен Жермен размяна между португалеца и Неймар. Всичко това се случва на фона на зачестилите спекулации през последните дни, че Юве планира да се раздели с Роналдо през следващото лято, за да редуцира финансовите си загуби.

Роналдо бе играч на Манчестър Юнайтед в периода 2003-2009, когато спечели три титли в Премиър лийг и Шампионската лига с екипа на "червените дяволи".

Договорът на Неймар с Пари Сен Жермен също изтича през лятото на 2022 година. От френския клуб вече обявиха, че са започнали преговори с бразилеца за нов контракт, но подписването му не изглежда близо. Заплатите на двамата са идентични, така че това няма да промени особено ситуацията за Ювентус от гледна точка на финансовата тежест. Разликата е, че така клубът няма да е изпуснал Роналдо без да получи нищо в замяна и ще има друга огромна звезда в състава си със значимото обстоятелство, че Неймар е с близо осем години по-млад от Роналдо. Едва ли от ПСЖ ще искат обаче доброволно да се разделят с бразилеца. По-скоро амбициозната цел на собствениците на клуба е да съберат Неймар, Мбапе и Роналдо в един отбор. Така или иначе, слуховете за раздяла на CR7 и Ювентус са все по-упорити, така че вероятно настоящият сезон ще бъде последен за португалеца с екипа на "бианконерите".