Юнайтед лапна 18-годишен за 70 млн. евро

Лени Йоро идва от Лил

Спорт
16:30 - 17 Юли 2024
952
Юнайтед лапна 18-годишен за 70 млн. евро

Защитникът на Лил Лени Йоро се съгласи да се присъедини към Манчестър Юнайтед, като трансферната сума ще достигне 70 млн. евро (58,7 млн. паунда), съобщи Фабрицио Романо.

Миналата седмица Лил прие офертата на Юнайтед на стойност 62 млн. евро и 18-годишният играч реши да се присъедини към клуба, въпреки интереса от страна на Реал Мадрид.

18-годишният Йоро е на път да се превърне във второто попълнение на Юнайтед през лятото, след като Джошуа Зиркзее пристигна от Болоня за 36,5 млн. паунда.

Сделката ще увеличи разходите на Юнайтед до 95,2 млн. паунда за лятото, като се очакват още постъпления, тъй като те искат да продадат няколко от футболистите си.

Йоро вероятно ще може да пътува с Юнайтед до Лос Анджелис за предсезонното турне на „червените дяволи“ следващата седмица.

Трансферът на тийнейджъра има паралели с дилемата на Рафаел Варан, когато той беше тийнейджър в друг клуб от Северна Франция - Ланс, през 2011 г. Юнайтед се спря на Варан, но той избра да се присъедини към Мадрид след намесата на посланика на клуба Зинедин Зидан.