Юнайтед на 1/4-финал за Купата на Лигата

Спорт
11:37 - 22 Декември 2022
1085
Юнайтед на 1/4-финал за Купата на Лигата

Манчестър Юнайтед поднови сезона след паузата покрай Световното първенство с комфортна победа. "Червените дяволи" победиха с 2:0 Бърнли в сблъсъка между двата тима от 1/8-финала за "Крабао Къп", като не се наложи да влагат твърде много усилия, тъй като не срещнаха особена съпротива от своя съперник. 

Кристиан Ериксен в 27-ата и Маркъс Рашфорд в 57-ата минута донесоха успеха на домакините на "Олд Трафорд". Така Юнайтед продължава напред и вече чака следващия си опонент в турнира.

Мениджърът на домакините Ерик тен Хаг все още не може да разчита на част от футболистите, които играха на Световното и получиха кратка почивка, преди да се завърнат в клуба. Така той заложи на малко по-нетрадиционен състав с Антони Марсиал на върха на атаката и Алехандро Гарначо, Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд зад гърба му.

 Кристиан Ериксен и Скот Мактоминей си партнираха в средата на терена, а Каземиро  действаше в центъра на отбраната с Виктор Линдельоф, докато Тайрел Маласия и Аарън Уан-Бисака са двамата бекове.

Напред продължава и Нотингам Форест след победа над Блекбърн Роувърс с 4:1, но елитният Брайтън отпадна след загуба от Чарлтън след изпълнение на дузпи. (3:4).