Юнайтед на финал срещу Виляреал, който оцеля в Лондон​​​

Спорт
23:58 - 06 Май 2021
4239
Юнайтед на финал срещу Виляреал, който оцеля в Лондон​​​

Рома победи Манчестър Юнайтед с резултат 3:2 в мач-реванш от 1/2-финалите на Лига Европа, но въпреки това отпада след общ резултат от 5:8.

В 39-ата Единсон Кавани откри, а в 57-ата минута Един Джеко изравни. След точно час игра Брайън Кристанте донесе пълния обрат за "вълците". В 68-ата Кавани изравни, но в 83-ата минута резервата Никола Залевски донесе почетния успех за домакините.

Манчестър Юнайтед прекъсна серията си от 4 поредни отпадания на полуфинали, включително в Лига Европа през миналия сезон, когато отборът беше спрян от Севиля. "Червените дяволи" нямат трофей от 2017 година и триумфа в същия турнир под ръководството на Жозе Моуриньо, който пък от лятото ще застане начело на Рома. Сега техен съперник на финала в Гданск ще е Виляреал. 

През седмицата от Рома обявиха предстоящата раздяла с Пауло Фонсека. Тя беше очаквана, най-вече заради слабото представяне в първенството. Тимът влезе в серия от 6 мача без победа във всички турнири, която приключи днес.

Рома стана първият италиански клуб, който инкасира 6 гола в полуфинален мач от евротурнирите, но това не променя факта, че през настоящия сезон стигна най-далеч в континенталните надпревари в сравнение с другите отбори от Серия "А".

Виляреал достигна до финала в Лига Европа, след като елиминира фаворита Арсенал. След 2:1 в Испания, възпитаниците на треньора Унай Емери устискаха 0:0 в Лондон, което бе достатъчно да си подсигурят билета за Гданск, където на 26 май ще се изправят срещу Манчестър Юнайтед.

"Артилеристите" имаха малшанс на два пъти, след като след удари на Пиер-Емерик Обамеянг топката срещна гредата.

Така скромният испански тим наруши доминацията на отборите от Острова в евротурнирите, като предотврати втори изцяло английски финал, след като за трофея в Шампионската лига ще спорят Манчестър Сити и Челси.

Двубпвт беше изключително важен за "артилеристите", които ще пропуснат евротурнирите следващия сезон за първи път от 25 години.