Юнайтед награди Оле Гунар Солскяер с постоянен договор

45-годишният мениджър ще бъде начело на Червените дяволи в следващите 3 сезона

Спорт
11:26 - 28 Март 2019 (обновена)
1448
Юнайтед награди Оле Гунар Солскяер с постоянен договор

Радост за феновете на Манчестър Юнайтед - мечтите им най-сетне се сбъднаха - ръководството на клуба назначи Оле Гунар Солскяер за постоянен мениджър.

45-годишният норвежец, който през декември замени на поста Жозе Моуриньо, успя да изведе Юнайтед от кризата - върна отбора в борбата за Топ 4 в Англия и го класира на 1/4-финал в Шампионската лига.

"Това е работата, за която винаги съм мечтал. Щастлив съм и съм развълнуван, че имам шанса да ръководя най-великия клуб дългосрочно", бяха първите думи на Убиеца с бебешко лице, който прекара 11 сезона на "Олд Трафорд" и бе с голяма заслуга за знаменития требъл през 1999-та.

"От първия ден, в който пристигнах в клуба, се почувствах като у дома си. За мен беше чест да бъда футболист на Юнайтед, а след това и да започна треньорската си кариера тук. Последните няколко месеца бяха фантастични", заяви още развълнуваният Солскяер.

Манчестър Юнайтед загуби само веднъж в Премиършип в 13-те мача под ръководството на Солскяер, като той стана и първият мениджър в историята на клуба, който печели първите си 6 срещи във всички турнири, начело на тима.