Юнайтед нокаутира Астън Вила

Двата отбора си отбелязаха шест гола за едно полувреме

Спорт
11:10 - 11 Ноември 2022
1705
Юнайтед нокаутира Астън Вила

Манчестър Юнайтед се класира за 1/8-финалите на турнира Карабао Къп, след като надделя над Астън Вила с резултат 4:2 след истински голов трилър от третия кръг на турнира. Домакините на два пъти изостваха в резултата, но показаха страхотен характер, за да стигнат до крайния успех в срещата.

И шестте гола паднаха през второто полувреме. Всичко стартира с Оли Уоткинс, който откри в 48-ата, но само минута след това Антони Марсиал изравни. Диого Далот си отбеляза автогол в 61-ата и даде нов ванас на гостите, а Маркъс Рашфорд отново изравни в 67-ата минута. Бруно Фернандеш донесе пълния обрат в 78-ата, а Скот МакТоминей оформи крайния резултат в добавеното време на мача.

Като цяло "червените дяволи" можеха да отбележат и още попадения, тъй като създадоха доста ситуации пред вратата на "виланите", а малко преди гола си МакТоминей удари и греда. По този начин Ман Юнайтед взе реванш от този съперник, след като през уикенда допусна поражение с 1:3 в гостуването си на "Вила Парк" в мач от Висшата лига.

Звездата на „червените дяволи“ - Кристиано Роналдо, не взе участие в срещата, след като не попадна в групата. Мениджърът Ерик тен Хаг бе направил доста промени в своя състав. Дебют за тима направи резервният вратар Мартин Дубравка, а Дони ван де Беек също стартира от първата минута. На терена от началото беше и капитанът Хари Магуайър.

Наставникът на бирмингамци – Унай Емери, също бе предприел редица промени, а като титуляр стартира бившият играч на Ман Юнайтед – Ашли Йънг.