Юнайтед оскуба Свраките след голове в края

Манчестър Сити с икономична победа над Арсенал

Спорт
08:47 - 18 Октомври 2020
1632
Юнайтед оскуба Свраките след голове в края

Манчестър Юнайтед спечели с 4:1 гостуването си на Нюкасъл в мач от 5-ия кръг на английската Висша лига. Три от четирите попадения за „червените дяволи“ паднаха след 86-та минута в позабравения, но не загубен стил на „Фърги тайм“.

Попаденията за гостите отбелязаха Хари Магуайър, Бруно Фернандеш, Аарън Уан-Бисака и Маркъс Рашфорд, който освен това се отчете и с 2 асистенции. За Нюкасъл пък единствения гол в срещата отбеляза Люк Шоу, който още в началото на срещата си вкара автогол.

Двубоят започна кошмарно за Юнайтед, след като още във 2-рата минута тимът изостана в резултата. Бърза контраатака на Нюкасъл доведе до опит за центриране, но топката се отби в крака на Люк Шоу и влетя в мрежата на Давид де Хеа.

„Червените дяволи“ обаче бързо върнаха своята концентрация и скоро отборът отново започна да доминира на „Сейнт Джеймсис Парк“.

Всичко това даде резултат в 19-та минута, когато Юнайтед изравни резултата, но голът бе отменен заради засада.

Четири минути по-късно обаче хората на Оле Гунар Солскяер отново отбелязаха попадение, като този път голът бе зачетен и така резултатът стана 1:1. Един от големите виновници за лошото начало на сезона от Манчестър Юнайтед Хари Магуайър от части се реваншира на своите съотборници, реализирайки с глава след корнер, за да върне равенството в мача.

В 30-та минута „свраките“ отново бяха близо до това да възстановят преднината си, след като мощен удар на Алан Сен-Максимин бе отразен по брилянтен начин от Де Хеа.

В 43-та минута Маркъс Рашфорд напомни за себе си. Младият англичанин бе на добра позиция за стрелба, но ударът му бе спасен от Карл Дарлоу.

Втората част започна добре за домакините, които можеха да стигнат до попадение рано, както и през първото полувреме, но фантастично спасяване на Де Хеа след удара на Калъм Уилсън не допусна промени в резултата.

В 56-та минута бе отсъдена дузпа в полза на гостите, след като Рашфорд бе фаулиран от Джамал Люис. След консултация с ВАР главният рефер потвърди първоначалното си решение. Зад топката застана Бруно Фернандеш, но за съжаление на португалеца, както и на всички привърженици на тима, Дарлоу отгатна правилната посока на изстрела и с невероятен плонж успя да избие топката. Това бе първи пропуск за Фернандеш от бялата точка с екипа на Юнайтед, след като полузащитникът бе отбелязал всеки от 10-те си предишни опита.

В следващите минути „червените дяволи“ продължиха да напъват за победно попадение, като на няколко пъти Магуайър, Ааарън Уан-Бисака и Фернандеш изстрели към вратата на Дарлоу, но всеки път стражът на Нюкасъл се намесваше подобаващо.

В 86-та минута обаче Фернандеш се притече на помощ на своите съотборници и отново се превърна в герой за тима от „Олд Трафорд“. Гостите атакуваха чрез скоростна контраатака, в чийто край Рашфорд подаде към Фернандеш, който от малък ъгъл с фамозен удар прати топката в горния десен ъгъл на домакините.

Манчестърци обаче още не бяха приключили. В 90-та минута Уан-Бисака сложи точка на спора след мощен изстрел от дясната страна на наказателното поле, като и този път финалният пас бе дело на Рашфорд.

Нападателят на Юнайтед обаче също пожела да запише името си сред голмайсторите и в 4-та минута на добавеното време Рашфорд отбеляза за 4:1, с което и подпечата заслужени 3 точки за гостите.

Въпреки гръмката победа хората на Солскяер продължават да са в долната половина на класирането – на незавидната 14-та позиция с актив от 6 точки, докато Нюкасъл се намира на 11-то място със 7 пункта.

В друг интересен мач от кръга Манчестър Сити спечели с 1:0 срещу Арсенал. Победата донесе Рахийм Стърлинг с гол в 24-ата минута.

Двата отбора изнесоха страхотно първо полувреме, докато през втората част мениджърът на "гражданите" Гуардиола изнесе урок по тактика на своя ученик Микел Артета.

Срещата стартира ударно, след като още в първата минута Сити атакува вратата на противника. Ударът на Рияд Марез обаче бе неточен и премина покрай лявата греда на Лено. Малко по-късно Агуеро също опита удар, но и неговият удар бе извън очертанията.

Резултатът бе открит в 24-ата минута, когато Рахийм Стърлинг изстреля отскочила топка, попаднала при него в наказателното поле, в долния ляв ъгъл на вратата на "артилеристите".

Гостите опитаха да отвърнат светкавично, след като Букайо Сака надбяга противниковата защита и стреля бързо от ръба на наказателното поле, но Едерсон се справи фантастично и отрази.

След половин час игра Бернд Лено също демонстрира своите умения, след като отказа Фил Фоудън, който получи прецизен пас, разсякъл защитата. Опитът му бе насочен в долния ляв ъгъл, но стражът се хвърли самоотвержено и опази вратата си.

В края на първата част Сака блесна с прекрасно докосване, но ударът му бе спасен от поредната страхотна вратарска проява в срещата.

Още в първата минута след почивката Никола Пепе от Арсенал се свлече на тревата, но притесненията на Микел Артета за сериозна контузия не се оправдаха.

Футболистите на Манчестър Сити наложиха пълен контрол над топката и "артилеристите" рядко получаваха възможността да играят с нея. Размяната на пасове по всички части на терена изнерви гостите, които започнаха все по-често да извършват нарушения. Логично се стигна и до опасност пред вратата на Арсенал - Рияд Марез отрави опасен шут в 55-ата минута, но Бернд Лено показа класа и изби.

В 64-ата минута пред гостите се откри страхотна възможност, след като Давид Луис овладя елегантно и шутира от границата на наказателното поле, но топката рикошира в защитник, а след това изчистена.

Бразилецът обаче за пореден път можеше да провали своя отбор, след като в 77-ата минута едва не си отбеляза автогол. Жоао Кансело навърза няколко защитници и пусна успореден пас във вратарското поле, където Давид Луис протегна крак и само късметът го спаси да не прати топката в собствената си врата.

В 82-ата минута Никола Пепе бе близо до изравнителен гол, но ударът му от фаул премина покрай вратата.

Гостите все по-често започнаха да поглеждат към вратата на "гражданите" и Гуардиола побърза да спре устрема им с пускането на опитния Фернандиньо в заключителните минути. В добавеното време футболистите на Арсенал заложиха на центрирания, но и те не им донесоха късмет.