Юнайтед подгони Ливърпул след бой над Лийдс

Астън Вила спечели дербито на Уест Мидланд срещу УБА

Спорт
11:03 - 21 Декември 2020
1443
Юнайтед подгони Ливърпул след бой над Лийдс

Манчестър Юнайтед почти повтори Ливърпул и вкара „само“ 6 гола за крайния успех срещу Лийдс с 6:2 срещу Лийдс. Онзи ден шампионите победиха със 7:0 като гост Кристъл Палас.

Само в рамките на 180 секунди Манчестър поведе с 2:0 с две попадения на МакТоминей. Така той се превърна в първият играч в историята на Висшата лига, който успява да вкара два гола в рамките на 2 минути. До почивката Юнайтед вкара още два гола чрез Бруно Фернандеш и Линдельоф. Гостите върнаха едно попадение чрез Купър в 42-ата минута. През втората част Джеймс в 66-ата и отново Фернандеш в 70-ата минута увеличиха преднината на 6:1 преди Далас да оформи крайното 6:2.

Мачът започна повече от вихрено за домакините. Още в 67-ата секунда Бруно Фернандеш подаде към Скок МакТоминей, който от границата на наказателното поле намери долния десен ъгъл на вратата. Буквално секунди след подновяването на играта Антони Марсиал изведе МакТоминей и той реализира второто попадение в срещата.

Въпреки двата бързи гола гостите от Лийдс имаха своя шанс в 8-ата минута. Тогава Патрик Бамфорд засече центриране в наказателното поле, но топката премина встрани от вратата.

В 19-ата минута Лийдс все пак вкара топката във вратата на домакините. Патрик Бамфорд реализира, но попадението не бе зачетено заради засада. В ответната атака Бруно Фернандеш успя да докопа отскочилата топката в наказателното поле и отбеляза за 3:0.

Патрик Бамфорд от Лийдс продължи да търси своя гол и в 25-ата минута стреля опасно, но отново не уцели вратата.

В 37-ата минута Манчестър вкара и четвърти гол. След центриране от ъглов удар Антони Марсиал свали топката и Виктор Линдельоф вкара ново попадение.

3 минути преди почивката Рафиня центрира добре от ъглов удар и Лиъм Купър намали за 4:1.

Головите положения продължиха и след почивката. Първо в 48-ата минута Антони Марсиал пропусна да вкара пети гол за Манчестър, а 3 минути по-късно Рафиня стреля опасно, до Давид де Хеа направи брилянтно спасяване.

В 65-ата минута Рафиня имаше още един златен шанс, но Де Хеа отново спаси. След ъгловия удар Манчестър направи атака и вкара пети гол. Скот МакТоминей асистира на Даниел Джеймс и той реализира.

Само 3 минути по-късно Паскал Страйк извърши нарушение в наказателното поле и реферът Антъни Тейлър отсъди дузпа, която Бруно Фернандеш превърна в гол.

В 73-ата минута Стюърт Далас успя да вкара и втори гол за своя отбор. Той овладя перфектно топката и стреля от границата на наказателното поле, а тя неспасяемо влезе в горния ляв ъгъл на Давид Де Хеа.

9 минути преди края на двубоя Джак Харисън се включи добре в наказателното поле, шутира към вратата, но топката бе блокирана от защитник на Манчестър.

До края на мача Единсон Кавани и Фред имаха възможност да вкарат и втори гол, но пропуснаха.

Астън Вила спечели дербито на Уест Мидланд срещу УБА с 3:0. Мачът премина под контрола на гостите, които нито за момент не позволиха на домакините да оспорят превъзходството им. Вила владееше топката през повече от 67% от времето, а освен това отправи цели 9 удара по посока вратата на домакините срещу само 1 на УБА.

От огромно значение за съотношението на терена се оказа фактът, че домакините останаха с човек по-малко в 36-ата минута. Тогава Джейк Ливърмор трябваше да напусне терена след директен червен картон. Той направи грубо нарушение и първоначално реферът Мартин Аткинсън му вдигна само жълт картон. Намесата на ВАР системата обаче показа на съдията, че Ливърмор е за гонене и той пое към съблакелнята.

Още в 5-ата минута Вила поведе в резултата. Анвар Ел-Гази посрещна по перфектен начин центриране на Бертранд Траоре и вкара за 0:1. Малко по-късно Джон МакГин и Оли Уоткинс пропуснаха две чудесни положения, с които можеха да увеличат преднината на своите. Въпреки червения картон в 36-ата минута гостите от Вила не успяха да създадат чисти голови положения до почивката.

През втората част обаче Вила наложи натиск и вкара гол в 72-ата минута. Оли Уоткинс отбеляза, но ВАР системата показа, че той е бил в положение на засада и попадението не бе зачетено.

В 75-ата минута Анвар Ел- Гази достигна до топката, стреля, но Сам Джонстън се намеси добре и изби в корнер.

Вила вкара два бързи гола в последните 10 минути. Първо в 84-ата минута Бертранд Траоре пое топката от границата на наказателното поле, стреля по брилянтен начин и отбеляза за 0:2.

В 86-ата минута Мартин Аткинсън отсъди дузпа за Астън Вила след нарушение на Сами Аджай. Анвар Ел-Гази бе безпогрешен за крайното 0:3.

По този начин Астън Вила събра 22 точки от 12 мача, с което изравни предишното си подобно постижение, което датира от сезона 2001/02 година.