Юнайтед подряза крилата на "свраките", Челси - на "чайките"

Спорт
11:09 - 16 Май 2024
2043
Юнайтед подряза крилата на "свраките", Челси - на "чайките"

Манчестър Юнайтед постигна драматична победа с 3:2 в домакинството си на Нюкасъл в отложена среща от 34-ия кръг на Висшата лига, в която головете бяха дело на петима младоци, чиято обща възраст към момента на мача бе 103 години.

По този начин „червените дяволи“ събраха 57 точки и са на 8-ото място във временното класиране, докато „свраките“ са седми със същия точков актив мач преди края на сезона.

Коби Мейноу, Амад Диало и Расмус Хьойлунд донесоха трите точки на тима воден от Ерик Тен Хаг, докато за тима на Еди Хау се разписаха Антъни Гордън и Люис Хол.

Челси постигна жизненоважна победа с 2:1 в гостуването си на Брайтън в отложен мач от 34-ия кръг на Висшата лига и така продължи възходящата линия, поета в последните няколко седмици.
Успехът за „сините“ на Южния бряг дойде с голове на Коул Палмър и Кристофър Нкунку, като по този начин тимът на Маурисио Почетино събра 60 точки на 6-ото място във временното класиране, където хората на Роберто ди Дзерби, за които вкара Дани Уелбек, са 10-и с 48 точки в актива си.