Юнайтед позлатява Френки де Йонг

Нидерландецът става най-скъпоплатеният играч на Червените дяволи

Спорт
17:22 - 30 Май 2022
2720
Юнайтед позлатява Френки де Йонг

Манчестър Юнайтед продължава да работи усилено за привличането на Френки де Йонг от Барселона. Именно нидерландският халф е голямата цел на новия мениджър на тима Ерик Тен Хаг, който познава Де Йонг от работата им в Аякс.

Затова „червените дяволи“ няма да жалят средства в опита си да доведат халфа на „Олд Трафорд“. Според изданието „Дейли стар“ Ман Юнайтед е готов да направи Де Йонг най-добре платеният футболист в тима и то без да броим бонусите в това число.

Смята се, че нидерландецът ще получава по 395 хиляди паунда седмично, като така той ще изпревари Давид де Хеа (375 000 паунда на седмица), Джейдън Санчо (350 000 паунда на седмица), Рафаел Варан (340 000 паунда на седмица) и Кристиано Роналдо (300 000 паунда на седмица). По този начин годишната заплата на Де Йонг при „червените дяволи“ ще стане колосалните 24 милиона евро.

Едно от обещанията, с които Тен Хаг опитва да вземе Френки е, че в първия му сезон в тима, Ман Юнайтед ще се класира в Шампионската лига, след като през този сезон завърши на 6-о място.

Именно желанието на футболиста да играе в най-силния европейски клубен турнир може да се окаже основно при неговото решение дали да остане в Барселона, или да отиде в Англия.