Юнайтед привлича ялов немски национал

Феновете са потресени от офанзивата на ръководството за привличането на Тимо Вернер

Спорт
12:59 - 28 Ноември 2023
1988
Юнайтед привлича ялов немски национал

Тимо Вернер е в трансферния списък на Манчестър Юнайтед за тази зима, като ръководството на червените дяволи вече е отправило запитване към РБ Лайпциг за нападателя.

Според уважавания германски журналист Флориан Плетенберг английският клуб все още не е отправил официална оферта, но е възможно в следващите седмици да започнат реални преговори. Самият играч не е доволен от статута си в РБ Лайпциг, тъй като изгуби титулярното си място, но за момента плановете му са да остане в клуба поне до края на сезона.

Преди време Вернер бе свързван и с Реал Мадрид, но Плетенберг твърди, че „белите“ вече не проявяват интерес към него.

Информацията бе посрещната с доста голяма скептицизъм от страна на феновете на Манчестър Юнайтед, които не смятат, че именно Вернер е подходящият човек, който би решил проблемите в атака на отбора на Ерик тен Хаг.

Германецът вкара едва 10 гола в 56 мача за Челси при предишният си престой в Премиър лийг, а от началото на този сезон също не в във форма, тъй като има едва две попадения в 13 срещи за „червените бикове“.

След като Юлиан Нагелсман стана селекционер на Германия, Вернер не е получавал и повиквателна за Бундестима.

Липсата на достатъчно голове пък е един от големите проблеми на Юнайтед от началото на сезона. В 13 мача в първенството „червените дяволи“ са отбелязали едва 16 гола, като три от тях паднаха в последния мач срещу Евертън. Няма друг отбора от първите 12 тима в таблицата, който да е с по-малко отбелязани попадения.