Юнайтед рухна в края срещу Арсенал

Артилеристите спечелиха с 3:2 и продължават да поддържат преднината си пред Сити

Спорт
20:36 - 22 Януари 2023
1994
Юнайтед рухна в края срещу Арсенал

Арсенал победи Манчестър Юнайтед в много атрактивен двубой на „Емиратс“. „Артилеристите“ надвиха манчестърци с 3:2 в последния мач от неделния ден във Висшата лига.

„Червените дяволи“ откриха в 17-ата минута с хубав удар на Маркъс Рашфорд от разстояние. Радостта им трая едва седем минути, преди Еди Нкетия да изравни с глава.

През втората част ролите се размениха и „артилеристите“ осъществиха пълен обрат. Букайо Сака също като Рашфорд показа, че може да стреля отдалеч и направи 2:1. Този път лондонският тим се радва кратко, като в 59-ата минута Аарън Рамсдейл допусна сериозна неточност при центриране от корнер, а от това се въпзолзва Лисандро Мартинес, реализирал първия си гол с екипа на Юнайтед.

В самия край на двубоя Еди Нкетия направи 3:2. Попадението бе проверено с ВАР при две отделни ситуции, но засада нямашe и Северен Лондон можеше да ликува.

С победата Арсенал събра 50 точки от 19 срещи. На втора позииця е шампионът Манчестър Сити с 45 пункта и мач повече, а градският им опонент Юнайтед е четвърти с 39.