Юнайтед с късен обрат срещу Брайтън

Червените дяволи дръпнаха в класирането пред Лестър

Спорт
11:10 - 05 Април 2021
1659
Юнайтед с късен обрат срещу Брайтън

Манчестър Юнайтед осъществи пълен обрат и победи Брайтън с 2:1 в мач от Висшата лига. Футболистите на Оле Гунар Солскяер направиха изключително слабо първо полувреме, в което не уцелиха вратата на гостите, което се случва за първи път от август 2019 година, когато същото се случи при домакинството на Кристъл Палас.

Брайтън пък успя да отбележи първи гол чрез бившия футболист на Юнайтед Дани Уелбек.

Все пак нещата се промениха през втората част, а Маркъс Рашфорд и Мейсън Грийнууд отбелязаха два гола, които се оказаха достатъчни за успеха на „червените“ дяволи. С тази победа Манчестър дръпна с 4 точки пред Лестър, но все пак изостава на цели 14 точки от Манчестър Сити.

Съвсем очаквано футболистите на Оле Гунар Солскяер започнаха много по-активно двубоя и още в 9-ата минута можеха да отбележат гол. Бруно Фернандеш центрира в наказателното поле, Дънк изчисти с глава, но Мейсън Грийнууд стреля от границата на наказателното поле, но топката се удари в левия стълб.

Брайтън стигна до гол при първото си по-сериозно слизане към вратата на домакините. Нийл Мопе центрира в наказателното поле, там Дани Уелбек засече с глава, но Дийн Хендерсън спаси първия удар на бившия играч на Юнайтед. Уелбек обаче се докопа отново до топката и я вкара в мрежата за 0:1.

В 18-ата минута Брайтън можеше да води и с 2:0. След центриране от пряк свободен удар Люис Дън успя да засече топката, но Хендерсън се намеси чудесно и изби в ъглов удар.

До края на полувремето чисти голови положения липсваха, а гостите използваха всяка една възможност да притеснят своите домакини. В заключителните секунди на полувремето Адам Лалана подаде добре към Мопе, но Хари Магуайър успя да го спре.„

След почивката домакините натиснаха в опит да изравнят резултата. Едва в 52-ата минута домакините отправиха и първия точен удар в очертанията на вратата на Брайтън. Маркъс Рашфорд стреля, но Санчес спаси.

Все пак то изравняването се стигне в 62-ата минута. Бруно Фернандеш получи топката в половината на гостите, напредна и даде чудесен пас към Маркъс Рашфорд, който пусна топката покрай Санчес за 1:1. Това бе и четвърти гол на Рашфорд във вратата на Брайтън, като само единствено отборът на Лестър е бил поразяван повече пъти от играча – цели 5.

Малко по-късно гостите имаха претенции за дузпа. Дани Уелбек падна в наказателното поле след съприкосновение с Хари Магуайър и реферът прегледа ситуацията чрез ВАР системата, но не видя нищо нередно в действията на защитника.

Постепенно домакините натиснаха своя съперник и естествено натрупаха доста по-сериозен брой удари по посока вратата на „чайките“. В 77-ата минута Мейсън Грийнууд имаше шанс да вкара гол, но топката премина малко над вратата.

В 82-ата минута обаче Манчестър стигна до второ попадение. Мейсън Грийнууд попадна в прегръдките на своите съотборници за втори път този сезон. Бруно Фернандеш центрира топката в наказателното поле, Пол Погба опита да стреля от воле, но топката стигна до главата на Грийнууд, който я насочи към вратата на Санчес, който пък не успя да я блокира и тя влезе в мрежата.