Юнайтед с нова издънка, Кристиано Роналдо изравни антирекорд от 2010 г.

Спорт
11:11 - 09 Февруари 2022
2420
Юнайтед с нова издънка, Кристиано Роналдо изравни антирекорд от 2010 г.

Манчестър Юнайтед не успя да победи като гост последния в класирането Бърнли. Двубоят между двата отбора от 24-тия кръг на Висшата лига завърши при равенство 1:1.

„Червените дяволи“ поведоха с гола на Пол Погба, но допуснаха изравняване в началото на втората част. Голмайстор за домакините беше Джей Родригес.

Манчестърци показаха, че не са си научили урока от мача срещу Мидълзбро за ФА Къп преди няколко дни. Тогава отново поведоха с 1:0, но не успяха да убият интригата с втори гол и отпаднаха от турнира след реми в редовното време и дузпи.

Преди почивката Ман Юнайтед отново имаше редица голови шансове, като дори му бяха отменени два гола. Бърнли обаче удържа, през втората част изравни и прибави важна точка към актива си в битката за оцеляване.

Още от самото начало Манчестър Юнайтед контролираше случващото се на терена, макар че трудно създаваше опасности за вратата на Ник Поуп.

В 11-ата минута „червените дяволи“ все пак поразиха целта. Бруно Фернандеш центрира от пряк свободен удар, а Рафаел Варан вкара с глава, но попадението не беше зачетено заради засада.

Седем минути по-късно манчестърци поведоха с добре организирана атака на скорост. Маркъс Рашфорд намери Люк Шоу в наказателното поле. Крайният бранител пусна успореден на голлинията пас, а от близко разстояние Пол Погба не остави шансове на Поуп.

Секунди по-късно втори гол на Ман Юнайтед не беше зачетен. Рашфорд беше намерен на далечната греда от Джейдън Санчо. Той отклони към вратарското поле, където Бен Мий прати топката в собствената си мрежа. Голът обаче не беше зачетен заради нарушение на Погба в атака.

В 33-ата минута гостите пропуснаха страхотна възможност да удвоят преднината си. Люк Шоу центрира, а Единсон Кавани беше оставен непокрит. Ударът с глава на уругваеца обаче беше блокиран от Поуп, който се придвижи отлично и с тяло блокира топката.

След като „червените дяволи“ не успяха да затвърдят преднината си, в началото на втората част получиха изравнителен гол. Ваут Вегхорст проби през центъра и изведе отляво Джей Родригес, а нападателят преодоля Давид де Хеа за 1:1.

В 52-рата минута Вегхорст стреля опасно от границата на наказателното поле, но Де Хеа плонжира и изби в ъглов удар.

Разбираемо гостите опитаха натиск, с който да стигнат до победата, но не успяха да преодолеят Поуп.

В 71-вата минута Фернандеш изведе Санчо на чиста позиция, но защитник на Бърнли успя да се намеси решително.

Осем минути по-късно Варан овладя в наказателното поле и стреля. Поуп обаче внимаваше и спаси.

Последната възможност в мача се откри пред Кристиано Роналдо в добавеното време. Португалецът, който беше резерва, но се появи в игра в 68-ата минута, засече с глава центриране, но прати топката над напречната греда.

След ремито Ман Юнайтед вече не е в челната четворка. Тимът беше задминат от Уест Хем, който надви Уотфорд с 1:0. „Червените дяволи“ са пети с актив от 39 точки, докато Бърнли остава на последното място с 14 пункта.

Сезонът за Манчестър Юнайтед върви на приливи и отливи и това си личи от резултатите на отбора, които постоянно криволичат. По-лошата новина за тима на Ралф Рангник е, че суперзвездата на отбора – Кристиано Роналдо, се намира в изключително лоша голова форма в последно време. Нападателят няма гол от началото на календарната година, като е взел участие в 5 от 6-те мача на „червените дяволи“ през 2022-ра година.

По този начин португалецът изравни своя черна серия без вкаран гол, която датира от 2010 г. Тогава, с екипа на Реал Мадрид, португалецът не успява да порази противниковите врати пет мача поред.

Сега головата му суша е още по-очевадна, тъй като от началото на сезона отборът разчита основно на него да ги измъква от трудните ситуации. Затова ако Кристиано продължи да не успява да отбележи, нещата за „червените дяволи“ ще стават все по-зле и по-зле.