Юнайтед се издъни в мач номер 400 на Де Хеа

Равенството 2:2 със Саутхемптън беше паметно за вратаря на Червените дяволи

Спорт
12:04 - 14 Юли 2020
1361
Юнайтед се издъни в мач номер 400 на Де Хеа

Манчестър Юнайтед и Саутхемптън завършиха 2:2 в мач от 35-тия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" успяха да осъществят обрат през първата част, но той не бе достатъчен за да вземат трите точки.

В 12-тата минута Стюард Армстронг даде преднина на „светците“. В 20-тата Маркъс Рашфорд изравни след асистенция на Марсиал, а три минути след това деветката на Юнайтед реализира за 2:1.

Саутхемптън нанесе своя удар в самия края на мача. В 7-мата минута на продължението влезналият като резерва Обафеми реализира ценен гол за своя тим, който им осигури точка.

Мачът остана паметен и за вратаря на „червените дяволи“ Давид де Хеа, който изигра своя мач номер 400.

Срещата започна динамично и се получи много интересна първа част, като двата отбора тръгнаха да пресират съперника още в началото. В 10-тата минута „червените дяволи“ можеха да поведат в резултата, след като Марисал излезе очи в очи с вратаря Маккарти, но не успя да го преодолее.

Само две минути по-късно Саутхемптън стигна до златна възможност и успя да я оползотвори. Пол Погба загуби топката пред наказателното си поле, Дани Ингс я пое и подаде вляво към Редмънд. Той от своя страна центрира към Армстронг, който успя да преодолее Де Хеа и вкара за 1:0.

Манчестър очевидно не се притесни от попадението и продължи да атакува и да пресира съперника. В 16-тата минута гол ма Маркъс Рашфорд бе правилно отменен заради положение на засада. Само четири по-късно тимът на Оле Гунар Солскяер изравни – Погба намери Марсиал, който подаде към Рашфорд, за да може англичанинът да вкара топката в ъгъла на вратата на Маккарти.

След по-малко от три минути Юнайтед сътвори обрат. Атаката отново се разви по фланга през Погба, който продължи към Фернандеш. Португалецът намери Марсиал е наказателното поле и той отбеляза за 2:1.

В началото на второто полувреме футболистите на Саутхемптън имаха претенции за дузпа. Удар на Ингс бе блокиран от Магуайър в наказателното поле, но след това Армстронг падна, след като бе побутнат в гръб. Реферът обаче даде знак играта да продължи.

В последните минути Саутхемптън наложи натиск. В 86-ата Давид де Хеа се отличи с невероятно спасяване след като отрази силен удар на Редмънд.

Юнайтед завърши двубоя с човек по-малко, след като и Брендън Уилямс получи тежка контузия и се наложи да напусне терена. Солскяер обаче бе направил всичките си смени.

В 7-мата минута на добавеното време "светците" се възползваха от ситуацията и стигнаха до изравнителен гол. Майкъл Обафеми засече пас с глава от Беднарек и се разписа за крайното 2:2.

Манчестър Юнайтед пропусна възможността да се изкачи до третото място в класирането на Висшата лига и вместо това се смъкна на 5-та позиция.