Юнайтед се измъчи, но удари Уест Хем, Остриетата пронизаха Тотнъм с един точен удар

Спорт
11:30 - 02 Март 2023
1584
Юнайтед се измъчи, но удари Уест Хем, Остриетата пронизаха Тотнъм с един точен удар

Манчестър Юнайтед се наложи над Уест Хем с 3:1 на „Олд Трафорд“ в мач от осминафиналите в турнира за Купата на футболната асоциация в Англия. Уест Хем поведе в 54-ата минута на двубоя след попадение на Саид Бенрама. Манчестър Юнайтед обаче с шампионски обрат стигна до крайния успех след автогол на Найеф Ажер и попадения на Алехандро Гарначо и Фред.

Двубоят започна с натиск от страна на Манчестър Юнайтед. В 6-ата минута Марсел Забицер бе намерен от свой съотборник на границата на наказателното поле на Уест Хем. Австриецът овладя и шутира в долния ляв ъгъл, но Алфонс Ареола се намеси и отрази.

Михел Антонио бе изведен сам срещу Давид де Хеа в 24-ата минута. Нападателят на Уест Хем напредна с топката и шутира, но испанският страж скъси ъгъла и отрази по впечатляващ начин.

Алехандро Гарначо си освободи пространство и отправи изстрел от чиста позиция в наказателното поле в 41-ата минута, но топката прелетя над напречната греда.

Уест Хем бе по-активният от двата отбора в първите минути на втората част. В 51-ата минута Томаш Сучек се извиси над всички в наказателното поле на Манчестър Юнайтед, за да засече центриране на свой съотборник, но Де Хеа внимаваше и отрази.

Емерсон комбинира с Саид Бенрама, който навлезе от ляво в наказателното поле, преодолявайки Бруно Фернандеш и Хари Магуайър, за да стреля в обратния ъгъл и да изведе Уест Хем напред в резултата в 54-ата минута.

Михел Антонио тръгна солова акция в 63-ата минута, която завърши с удар по посока на вратата, но Давид де Хеа се намеси и топката излезе в корнер.

Каземиро бе намерен от свой съотборник на границата на наказателното поле в 66-ата минута. Бразилецът отправи изстрел по земята в долния десен ъгъл. Ареола внимаваше и отрази.

След центриране от статично положение в 72-ата минута от страна на Бруно Фернандеш, Каземиро засече и изравни. Голът обаче не бе зачетен заради засада на бразилица.

Фернандеш центрира от корнер на първа греда в 77-ата минута. Найеф Ажер се опита да изчисти топката с глава, но я прати в собствената си врата.

Вут Вегхорст шутира от границата на наказателното поле в 90-ата минута. Топката рикошира в гърба на Ажер. Алехандро Гарначо се възползва от създалата се ситуация, овладя и завъртя топката в обратния ъгъл, за да реализира.

След груба грешка на Найеф Ажер на няколко метра от собствената си врата, Вут Вегхорст отне топката и комбинира с Фред, който с удар около точката за изпълнение на дузпа подпечата победата за „червените дяволи“ в петата минута на добавеното време на двубоя.

Шефилд Юнайтед се наложи над Тотнъм с 1:0 на „Брамал Лейн“ в мач от осминафиналната фаза в турнира за Купата на футболната асоциация в Англия. Единственото попадение за „остриета“ в двубоя бе реализирано от Илман Ндиайе в 79-ата минута. Така „шпорите“ се превърнаха във втория отбор от Висшата лига, който бе отстранен от представител на по-ниска дивизия.

Двубоят стартира с натиск от страна на „шпорите“. В 29-ата минута Ричарлисон бе намерен от свой съотборник и шутира от близка дистанция, но ударът му не намери очертанията на вратата на Шефилд Юнайтед.

След рикошет в 42-ата минута Исмайла Колибали засече топката с едно докосване, но не успя да намери очертания на вратата, въпреки билзката дистанция.

Второто полувреме започна равностойно, а чисти положения нямаше пред двете врати.

Илман Ндиайе тръгна на самостоятелен рейд в 79-ата минута, който завърши с удар от пеналтерията, за да прати топката в долния десен ъгъл на вратата, не оставяйки никакви шансове за Фрейзър Форстър. По този начин Шефилд Юнайтед продължава към четвъртфиналната фаза на ФА Къп.