Юнайтед удари Сити насред "Етихад"

Червените дяволи прекъснаха серията от 21 поредни победи на своя вечен съперник

Спорт
11:51 - 08 Март 2021
1306
Юнайтед удари Сити насред "Етихад"

Манчестър Юнайтед спечели с 2:0 градското дерби срещу Манчестър Сити от 27-ия кръг на Висшата лига и сложи край на изключителната серия на "гражданите" от 21 поредни победи. „Червените дяволи“ поведоха с ранен гол, дело на Бруно Фернандеш, а малко след почивката Люк Шоу увеличи аванса на гостите.

След победата Ман Юнайтед излезе на втората позиция в класирането с 54 точки. Лидер остават „гражданите“, които все още имат доста комфортна преднина от 11 точки.

Още в първата минута гостите получиха страхотна възможност да поведат. Главният съдия Антъни Тейлър посочи бялата точка след нарушение на Габриел Жезус срещу Антъни Марсиал. Зад топката, за да изпълни наказателния удар, застана Бруно Фернандеш, който прати топката в мрежата за 1:0.

Три минути по-късно Люк Шоу получи шанс да обстрелва вратата на Едерсон след грешка на Жоао Кансело, но ударът бе слаб и не затрудни бразилския страж.

В 9-ата минута „небесносините“ отправиха първия си удар по посока вратата на ДИйн Хендесрън. Илкай Гюндоган стреля, но не затрудни стража на гостите.

Четвърт час след началото Едерсон трябваше да се намесва след опасен удар на Маркъс Рашфорд.

В следващите минути темпото на игра спадна, тъй като двата отбора понамалиха оборотите след вихреното начало.

Две минути преди почивката Гюндоган можеше да стреля директно от пряк свободен удар. Топката обаче се отби от стената и излезе в ъглов удар. След изпълнението на корнера защитата на Манчестър Юнайтед се справи и изчисти.

Секунди преди края на първата част Рияд Марез проби по крилото и опита диагонален шут по земя. Топката обаче премина покрай вратата.

В 48-ата минута късметът покри Юнайтед. Габриел Жезус получи в наказателното поле. Той успя да комбинира с Родри, който стреля, но прати топката в страничния стълб.

Две минути по-късно „червените дяволи“ удвоиха аванса си след много добре изградена контраатака. Хендерсън хвърли към Шоу, който премина с топка в крака сериозно разстояние и комбинира с Рашфорд. Нападателят върна към левият бек, който прати топката в мрежата за 2:0.

Час игра след началото Рияд Марез стреля от воле, но изпрати топката над вратата. В 68-ата минута Едерсон направи страхотно спасяване и запази резултатът непроменен. Скот Мактоминей бе препънат на границата на наказателното поле, но топката стигна до Марсила, който стреля от чиста позиция. Стражът успя да реагира и изби.

В 75-ата минута Кевин де Бройне опита късмета си, но не намери очертанията на вратата. Седем минути преди изтичането на редовното време Джон Стоунс засече с глава центриране, но прати топката над напречната греда.

До края Ман Сити продължаваше да натиска, но след няколко неточни изпълнения не успя да стигне дори до почетно попадение. Стърлинг не бе точен с глава, докато секунди преди края Де Бройне прати топката в аут с удар от границата на наказателното поле.

В следващия кръг от Висшата лига Манчестър Сити приема Саутхемптън, докато Манчестър Юнайтед е домакин на Уест Хем.