Юнайтед ужили Пчеличките

Червените дяволи, с Роналдо в състава си, вече са само на две точки от зона Шампионска лига

Спорт
11:51 - 20 Януари 2022
1355
Юнайтед ужили Пчеличките

Манчестър Юнайтед победи Брентфорд с 3:1 и вече е само на 2 точки от местата даващи право на участие в Шампионска лига през следващия сезон.

Попаденията за "червените дяволи" реализираха Антони Еланга, Мейсън Грийнууд и Маркъс Рашфорд. За Брентфорд точен бе Айвън Тони.

Домакините стартираха по-добре срещата и на два пъти създадоха добри положения пред вратата на Юнайтед, но с пропуски се отличиха Матиас Йенсен и Мадс Сьоренсен. "Червените дяволи" пък имаха отлична възможност да поведат в 26-ата минута, когато Диего Далот стреля от далечно разстояние. Топката обаче мина на сантиметри от дясната греда.

В 48-ата минута Юнайтед пропусна чудесна възможност. Роналдо надскочи всички в наказателното поле на Брентфорд и стреля с глава, но право в напречната греда. Малко по-късно "червените дяволи" поведоха. Антони Еланга получи добро подаване от Фред и отблизко разстояние прати топката в мрежата на домакините.

Половин час преди края на редовното време Юнайтед реализира втори гол. Бруно Фернандеш асистира отлично към Мейсън Грийнууд, който от близко разстояние не остави никакви шансове на стража на Брентфорд. В 77-ата минута преднината на гостите стана класическа. Бруно Фернандеш намери Маркъс Рашфорд в пеналта на съперника и той с мощен удар в горния десен ъгъл отбеляза.

Пет минути преди края на редовното време Брентфорд върна един гол. Айвън Тони се възползва от една отскочила в пеналта топка и с прецизен удар матира стража на гостите от Манчестър за крайното 3:1.

След успеха си Юнайтед събра 35 точки и заема седмото място във Висшата лига. Четвъртият Уест Хем е с 37. Брентфорд от своя страна е на 14-та позиция с 23.