Юнайтед започва вътрешно разследване за Грийнууд

Талантът обаче едва ли ще играе отново за клуба

Спорт
12:07 - 03 Февруари 2023
1263
Юнайтед започва вътрешно разследване за Грийнууд

Голямата изненада на вчерашния ден в европейския футбол бе свалянето на обвиненията към Мейсън Грийнууд. Нападателят на Манчестър Юнайтед бе арестуван в края на януари 2022-а година след пускането в мрежата на видео и аудиофайлове от страна на бившата му приятелка.

Впоследствие той бе обвинен от Кралската прокуратура в опит за изнасилване, побой и контролиращо поведение.

Тази ситуация обаче поставя шефовете на “червените дяволи” в много трудна ситуация. Само няколко часа по-късно от “Олд Трафорд” пуснаха изявление, в което се казва, че тепърва ще бъде проведено вътрешно разследване, след което ще бъде взето крайно решение за бъдещето на Грийнууд, който до тогава няма да бъде допуснат да се завърне към тренировъчен процес и изяви с екипа на тима. Там обаче не е поставен краен срок за завършването на тези действия.

На днешните си страници вестник “Дейли Мейл” твърди, че това е кошмарен сценарий за клуба. Към днешна дата играчът може да бъде класифициран като играч до 21 години и дори не е необходимо да бъде картотекиран, а може веднага да поднови кариерата си. Той има договор до лятото на 2025-а с опция за допълнителен сезон и заплата от 70 хиляди паунда на седмица.

От изданието обаче твърдят, че към този момент е много по-вероятно той все пак да бъде принуден от Манчестър Юнайтед да напусне, като вероятно двете страни ще се договорят за прекратяване на контракта. Изданието допълва, че е малко вероятно той да опитва да оспори подобен ход, а дори да го направи, то е малко вероятно да разполага с правни аргументи.

Подобен ход направи спортният гигант “Найк”, който прекрати отношенията си с Грийнууд почти веднага след ареста му.