Юнал Лютфи: Мобилизираме целия си потенциал за изборите

ДПС се цели отново да бъде незаобиколим фактор във властта

Политика
11:09 - 12 Декември 2020
2360
Юнал Лютфи: Мобилизираме целия си потенциал за изборите

Доайенът на ДПС Юнал Лютфи направи встъпителната реч за старта на Десетата конференция на ДПС, която се провежда изцяло онлайн, за да се спазят противоепидемичните мерки срещу COVID-19.  Бившият депутат още от Седмото Велико народно събрание посочи, че през последните 10 години, макар и предимно в опозиция, партията е предлагала реформи във всички ключови сектори от икономиката. А сега се цели отново да се превърне в незаобиколим фактор в политиката и властта след предстоящите парламентарни избори.

"Некомпетентното управление на настоящото правителство на ГЕРБ доведе страната до атмосфера на страх и несигурност. България е в навечерието на избори, а на тях ДПС ще мобилизира целия си потенциал", подчерта той.

"Следва да отбележим, че във вътрешнопартиен план д-р Ахмед Доган заложи тезите за приемственост и обновление, така че и днес ДПС да е основен фактор в страната. Пандемията порази целия свят. Органите в страната наложиха необходимите мерки. И затова настоящят форум се провежда онлайн, но за една стабилна и модерна партия, каквато е ДПС, тези обстоятелства няма да ни попречат. Очакваме да бъдат взети адекватни решения за Движението и да се набележат нови подходи за излизането на страната от кризата", добави Лютфи. 

Ахмед Ахмедов, който е зам.-шеф на Движението, бе избран за водещ на конференцията.