Юрген Клинсман хвърли оставка

Световният шампион от 1990 година повече няма да е треньор на Херта, извини се на феновете

Спорт
12:12 - 11 Февруари 2020
2146
Юрген Клинсман хвърли оставка

Юрген Клинсман вече не е треньор на Херта. 55-годишният наставник направи изявление в социалната мрежа, след като разкритикува определени персони от клуба.

Той искаше да превърне Херта в голям клуб, мечтаеше да осъществи това заедно с инвеститора Ларс Уиндхорст - а сега спира.

Под ръководството на бившия национален треньор, който временно пое берлинската Стара госпожа през ноември, столичани успяха да постигнат само три победи в девет мача на Бундеслигата.

Съветникът на Клинсман - Роланд Айтел, също потвърди оставката на неговия приятел.

Ето и позицията на световния шампион с Германия от 1990 година:

„Скъпи фенове на Херта,

Бих искал да изкажа искрената си благодарност на всички играчи, фенове, зрители, треньори и служители на Херта за подкрепата, многото срещи и преживяното в последните десет седмици. Този път беше изключително вълнуващ за мен и донесе много интересни нови разбирания. Клубът и градът станаха по-скъпи за сърцето ми.

В края на ноември отговорихме на желанията на ръководството на клуба за изключително компетентен екип и им помогнахме в труден момент.

Бяхме на много добър път за сравнително краткото време и благодарение на подкрепата на много хора, сега сме на шест точки от зоната на изпадане, въпреки трудните мачове. Силно съм убеден, че Херта ще постигне целта - да остане в елита.

Като старши треньор имам нужда и от доверието на хората, ангажирани с тази задача, която все още не е приключила. Единството, сплотеността и фокусът върху същественото са най-важните елементи, особено в битката за изпадане. Ако те не са гарантирани, аз не мога да използвам потенциала си на треньор и следователно не мога да преживея моята отговорност.

Затова, след много обсъждане стигнах до извода, че ще трябва да се оттегля от първоначалната си дългосрочна роля като член на надзорния съвет и в последствие треньор.

Феновете, играчите и персоналът ми станаха скъпи за сърцето през това време и затова ще продължа да тръпна заедно с Херта. Все още с нетърпение очаквам много срещи в града или на стадиона.

ХаХоХе

Ваш Юрген"