Юрген Клоп: Дали ще съм пак треньор? По-скоро не

Спорт
15:14 - 26 Януари 2024
4353
Юрген Клоп: Дали ще съм пак треньор? По-скоро не

Юрген Клоп не е сигурен кога и дали отново ще работи като футболен мениджър, след като днес обяви решението си да напусне Ливърпул след края на сезона. Германецът обаче е сигурен, че никога няма да води друг отбор в Англия. Освен това той е категоричен, че поне една година няма да поема друг клубен или национален отбор.

„В един идеален свят не бих казал на никого нищо до края на сезон, бих спечелил всичко и след това бих се сбогувал. Това обаче не е възможно. В света, в който живеем, не е възможно да пазим такива неща в тайна. Може би е изненада, че успяхме да го запазим в тайна досега. Има толкова много неща, които са повлияни от него, особено в личен план. Хората от моя екип трябва да знаят отрано – и особено клубът, който трябва да планира нещата.

Никой не знае какво ще случи в бъдеще, но основата е добра. Този отбор е добър. Ако преди 10 години бяхте помолили по-младата ми версия да поеме този отбор, щях да премина през тухлена стена, за да го направя. За съжаление, върша тази работа от 24 години и идва момент, в който имаш нужда да погледнеш какъв е животът всъщност, защото не знам. Просто не знам И трябва да разбера преди да е станало твърде късно за мен. Трябва да опитам. Когато подписах новия договор, което не бе толкова отдавна, бях на върха на щастието. Единственото нещо, което не знаех и подцених, беше фактът, че моят източник на енергия не е безкраен, защото никога не съм имал този проблем. И когато разбрах това, тогава трябваше да кажа на хората. Това е, което дължа на всички вас.

Ако сега ме попитате дали ще работя някога като мениджър отново, бих казал „не“. Но очевидно не знам как ще се чувствам, защото никога не съм бил в такава ситуация. Това, което знам със сигурност, е, че никога, никога няма да управлявам друг клуб в Англия освен Ливърпул. Това не е възможно.

Разбира се, познавам себе си, не мога просто да седя. Може би ще намеря нещо друго за правене. Но няма да водя клубен или национален отбор поне една година. Това не е възможно, не мога и не искам. Това е всичко", заяви Клоп в обширно интервю, публикувано на сайта на Ливърпул.