Юруш! Камбоджа е новият Занзибар

Пътешествие
16:14 - 07 Септември 2021
4324
Юруш! Камбоджа е новият Занзибар

Скоростта на ваксинация в столицата на Камбоджа Пном Пен е висока и това дава сигурност на местните власти да планират отваряне на страната през ноември, съобщават местните медии.

Очаква се от ноември месец напълно ваксинираните чуждестранни туристи да могат да влизат в страната със сертификат за ваксинация.

Така Камбоджа се очертава като новата модерна плажна дестинация за българите с по-дълбок портфейл, които от миналата година досега се въргаляха по пясъците на африкански Занзибар.

В момента има изискване дори ваксинираните чужденци да се изолират в 14-дневна карантина. Тя ще бъде или намалена или заменена с отрицателен PCR тест, направен не повече от 72 часа преди пристигане в държавата, плюс втори тест, който ще се прави при пристигане на летището в Пном Пен.

По официални данни Камбоджа е втората по процент на ваксинираното население страна в Югоизточна Азия след Сингапур.

Повече от 60% от 16,5-милионното население на страната е ваксинирано, а специално за столицата процентът е над 95%, като в момента тече поставяне на трета доза.

През април 2020 г. Камбоджа затвори границите си, като до края на 2020 г. няма нито един официално регистриран смъртен случай от вируса, а официалният брой заразени е 400. В началото на 2021 г. обаче броят на случаите рязко се увеличи, което доведе до строг локдаун и кампания за масова ваксинация.