Юве буксува без Роналдо

Аталанта също се издъни в Серия "А"

Спорт
08:45 - 29 Ноември 2020
2181
Юве буксува без Роналдо

Шампионът Ювентус се препъна при гостуването на Беневенто в мач, който завърши без победител 1:1. Торинци успяха да поведат в резултата в 21-ата минута чрез Алваро Мората, а в даденото от рефера продължение на първата част Летиция изравни. За гостите не игра Кристиано Роналдо, който получи почивка от Андреа Пирло за този мач.

След последния съдийски сигнал Алваро Мората получи червен картон. Той атакува словество съдията и реферът го изгони.

„Черно-белите“ имаха териториален натиск през всичките 90 минути, но това не помогна за победата. Реално чистите голови положения през първата четвърт липсваха. Все пак в 21-ата минута Федерико Киеза даде дълъг прехвърлящ пас към Алваро Мората, който направи два финта в наказателното поле и вкара за 0:1. Само 5 минути по-късно Пауло Дибала опита да вкара второ попадение, но ударът му мина покрай левия страничен стълб.

Реферът даде 3 минути продължение на първото полувреме. 20 секунди преди то да изтече защитник на Ювентус не изчисти добре топката, тя попадна на крака на Гаетано Летиция, който стреля по диагонал и топката някак мина между защитниците и изненада Шчесни.

Ювентус все пак опита да стигне до победата. В 52-ата минута Алваро Мората пропиля златна възможност. Той стреля с глава, но топката мина покрай левия стълб. 4 минути преди края на срещата отново той достигна до прецизно подаване между защитата на домакините, отправи добър удар, но Лоренцо Монтипо се намеси и спаси.

Аталанта допусна поражение в италианската Серия А няколко дни след категоричния успех над Ливърпул в Шампионската лига. Интересното е, че и двата мача завършиха при резултат 2:0, а в Италия Верона грабна трите точки при гостуването в Бергамо.

Головете за победителите отбелязаха Мигел Велосо в 62-ата минута от дузпа и Матия Дзакани 7 минути преди края на мача.

Първото полувреме не предложи много емоции. Йосип Иличич и Алехандро Гомес имаха две възможности за гол за домакините, но пропуснаха.

Първата по-интересна голова ситуация за Верона дойде в 53-ата минута, когато Мигел Велосо стреля от границата на наказателното поле, но топката се удари в гредата.

В 60-ата минута Давиде Маса отсъди дузпа в полза на гостите. Рафаел Толой извърши нарушение в наказателното поле, което освен 11-метров наказателен удар бе гарнирано и с жълт карто на Толой. Португалецът Мигел Велосо застана зад бялата точка и направи резултата 0:1.

Малко преди края на срещата гостите затвориха мача с втори гол. Този път точен бе Матия Дзакани, който получи пас от Мигел Велосо, спря си добре топката и матира стража на домакините.

След това поражение Аталанта е в серия от 3 мача без победа – две ремита и загуба и е чак на 9-то място в класирането. За сметка на това Верона спечели 15 точка и влезе в топ 6.

В 83-ата минута Велосо подаде към Дзакани, който пое топката и с хубав удар преодоля за втори път стража на домакините.