Юве и Милан завършиха 2022-а с победи

Преобразените бианконери сразиха Лацио, а росонерите прекършиха Фиорентина

Спорт
08:28 - 14 Ноември 2022
1033
Юве и Милан завършиха 2022-а с победи

Ювентус постигна шеста поредна победа в Серия А, след като се наложи с категоричното 3:0 при домакинството на Лацио от 15-ия кръг на италианския шампион. Първите двата гола за „бианконерите“ в мача бяха дело на Мойс Кийн, а Аркадиуш Милик оформи крайния резултат в срещата.

Ювентус започна силно мача и още в 6-ата минута Мойс Кийн си отвори пространство в наказателното поле на Лацио, след което стреля, но неточно в аут.

Иван Проведел се наложи да се намесва решаващо в 11-ата минута, когато отрази опасен удар на Николо Фаджоли.

Педро Родригес направи много добър пробив в 40-ата минута, който бе завършен с опасен удар, но встрани от вратата на Войчех Шчесни.

Ювентус поведе в резултата в 43-ата минута, когато Адриен Рабио открадна топката в средата на терена, след което пусна отличен извеждащ пас към Мойс Кийн, който след това прехвърли излезлия да го пресрещне Иван Проведел и прати топката във вратата на Лацио за 1:0.

Аркадиуш Милик отправи много опасен удар в 48-ата минута, но Проведел внимаваше и спаси.

Ювентус поведе с 2:0 в 54-ата минута. Филип Костич тества рефлекса на Проведел, но той отново бе на мястото си и спаси, след което при добавката Мойс Кийн не сбърка и прати топката за втори път в мрежата на Лацио.

Луис Алберто отправи хубав удар от разстояние в 61-ата минута, но Шчесни плонжира и спаси.

Ювентус отбеляза трети гол в 90-ата минута на двубоя. Федерико Киеза подаде към Аркадиуш Милик, който бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Лацио и той не сбърка, за да прати топката за трети път във вратата на Проведел.

Във втората минута на добавеното време на мача Матиас Весино отправи опасен удар от дъгата на наказателното поле на Ювентус, но прати топката над напречната греда в аут.

Две минути по-късно Фелипе Андерсон отправи коварен удар от дистанция, но Войчех Шчесни проследи внимателно ситуацията и успя да избие топката в корнер.

С тази победа Ювентус се изкачи на трето място в класирането с 31 точки, а Лацио е четвърти с 30, колкото има и петия Интер.

Шампионът Милан записа драматичен домакински успех с 2:1 над Фиорентина в двубой от 15-ия кръг на Серия "А", който беше последен и за двата тима през тази година. Росонерите са на второ лясто, на 8 точки след лидера Наполи.

Звездата на "росонерите" Рафаел Леао им даде ранен аванс. Той обаче беше заличен от изравнителното попадение на Антонин Барак, за когото дори не беше планирано да бъде титуляр. Все пак победата отиде при миланския гранд след автогол на Никола Миленкович в добавеното време.