Юве и ПСЖ вкарват Роналдо в сделка

С португалеца в състава си италианският отбор не успя да стигне до бленувания триумф в Шампионска лига

Спорт
11:58 - 14 Април 2021
1990
Юве и ПСЖ вкарват Роналдо в сделка

Кристиано Роналдо може да участва в евентуална сделка между Ювентус и Пари Сен Жермен през летния трансферен прозорец, твърди "Република".

Кристиано иска да напусне бианконерите и знаците стават все по-ясни. Нападателят търси ново предизвикателство за последния период в кариерата си, а завръщане в Реал Мадрид изглежда много трудно осъществимо, тъй като испанският гранд има други приоритети в селекцията си.

Моментът на икономическа и спортно-техническа криза на торинския клуб е безспорен. Освобождаването от 87-те милиона евро, които Кристиано струва на Ювентус, ще позволи на клуба да се възстанови.

Според информациите в италианската преса, „бианконерите“ са готови да се разделят с Роналдо, ако някой клуб сложи на масата оферта от порядъка на 25 милиона евро.

Към днешна дата оферти за португалския футболист няма, но и пазарът е спрян, а както каза Паратичи, в тези времена трябва да имате фантазия, за да търсите нови пътища.

Подобна сделка между Ювентус и Пари Сен Жермен, която да включва Кристиано Роналдо е възможна само и единствено при положение, че френският тим се раздели с някоя от звездите си в момента Килиан Мбапе и Неймар. Договорите и на двамата изтича през лятото на 2022 година и все още не са подновени.

"Република" твърди, че сделката може да включва Кристиано Роналдо, Мауро Икарди и Мойс Кийн. Аржентинецът от известно време е свързван със Старата госпожа.

За Ювентус ще е малка революция, ако се раздели с Кристиано, чието подписване нямаше очаквания ефект. С Роналдо в състава си италианският отбор не успя да стигне до бленувания триумф в Шампионска лига, а през настоящия сезон ще бъде нарушена хегемонията му в Серия А.