Юве измъкна точка, след като изоставаше с три гола

Старата госпожа и Болоня сътвориха голово шоу

Спорт
07:56 - 21 Май 2024
1722
Юве измъкна точка, след като изоставаше с три гола

Болоня и Ювентус направиха страхотен мач в 37-ия кръг на Серия А, завършил 3:3. Двубоят на стадион "Ренато Дал Ара" започна ударно за “рособлу,” които до 11-ата минута водеха с 2:0 след попадения на Рикардо Калафиори и Сантиаго Кастро.

Калафиори отбеляза още един гол, но след това проблемите за домакините започнаха, като в рамките на осем минути "старата госпожа" изравни чрез Федерико Киеза, Аркадиуш Милик и Кенан Йълдъз.

С равенството двата отбора остават с равен брой точки и съответно се намират на 3-то и 4-то място в шампионата.

Във втората минута Калафиори вкара първия гол в кариерата си в италианския елит. След корнер се получи разбъркване. Защитникът стигна до топката и с мощен удар не остави шансове на Войчех Шчесни, като изстрелът му първо срещна напречната греда преди да намери мрежата.

Девет минути след това домакините стигнаха до второ попадение. Сантиаго Кастро засече центриране на Кацпер Урбански и прати топката във вратата с глава.

В 13-ата минута гол на домакините бе отменен правилно заради засада на Йенс Одгар. До края на първото полувреме нямаше други опасности.

В 47-ата минута Адриен Рабио стреля от вътрешността на наказателното поле, но Лукаш Скорупски се намеси спокойно.

Шест минути след това Болоня отбеляза трето попадение. Ювентус допусна грешка при разиграването на топката, от която се възползва Калафиори, който с техничен удар не остави шансове на Шчесни.

В 71-ата минута Николо Фаджоли се завърна в игра за “старата госпожа”, след като пропусна последните седем месеца заради наказание за нарушаване на правилата за залагане.

Пет минути по-късно гостите върнаха един гол. Федерико Киеза се възползва от грешка на бранител на “рособлу” и вкара за 3:1 с хладнокръвно изпълнение в десния ъгъл.

В 83-ата минута Ювентус отбеляза втори гол. Аркадиуш Милик изпълни пряк свободен удар по прекрасен начин и топката влетя неспасяемо в горния десен ъгъл.

Само минута след това торинци изравниха. Домакините допуснаха поредна грешка в отбрана, а Кенан Йълдъз с удар от границата на пеналтерията преодоля Скорупски.

В последния кръг Болоня ще се изправи срещу Дженоа, докато Ювентус ще играе с Монца.