Юве напомни за себе си, обърна Торино в градското дерби

Кремонезе съдра кожухчето на вълците

Спорт
12:06 - 01 Март 2023
1346
Юве напомни за себе си, обърна Торино в градското дерби

Ювентус постигна впечатляващ обрат в градското дерби с Торино от 24-ия кръг на италианската Серия А. Бианконерите изоставаха на два пъти у дома, но в крайна сметка стигнаха до успеха с 4:2 и се поздравиха с 4-а последователна победа за първенство.

Така те вече са непобедени в 7 срещи от всички турнири, макар че във вторник вечер се озоваха в ролята на догонващи още във 2-рата минута. Тогава роденият в Кот д‘Ивоар френски младежки национал Ян Карамо откри резултата за гостите.

Домакините успяха да изравнят в 16-ата минута с попадение на Хуан Куадрадо, а малко преди почивката двата отбора си размениха по още един бърз гол.

Първо Антонио Санабрия отново изведе „биковете“ напред в 43-ата минута, но в първата от добавеното време Данило направи 2:2 след пас на Ди Мария.

След паузата повторен дебют за Юве направи завърналият се това лято след 6 години в Манчестър Юнайтед френски халф Пол Погба.

Скоро след това обаче друг футболист, лекувал доскоро контузия и появил се в игра заедно с него на терена – Федерико Киеза, асистира на Бремер и той направи обрата пълен в 71-ата минута – 3:2.

Десет минути по-късно пък Адриен Рабио оформи крайното 4:2 и донесе трите точки на Ювентус.

С тях тимът събра 35 и вече има с 4 повече от Торино като остана без загуба от градския си съперник от 2015 година насам, заемайки 7-ото място във временното класиране. Четвъртият Лацио има 45 точки, следван от Рома (44) и Аталанта (41).

Малко по-рано Кремонезе записа историческа първа победа в елита на Италия, спечелвайки домакинството си на Рома с 2:1. Точни за големия успех на новаците бяха Франк Цаджут и Даниел Чофани, докато Леонардо Спинацола вкара за Рома. С този успех, тимът на Давиде Балардини събра 12 точки и се отлепи от дъното, като е 19-и с 12 точки на сметката си.

Мачът на стадион „Джовани Цини“ започна страхотно за Кремонезе, като домакините поведоха в резултата в 17-ата минута, когато Емануеле Валери подаде към Франк Цаджут, който с шут от границата на наказателното поле не остави шансове на Руи Патрисио.

Секунди след началото на второто полувреме Жозе Моуриньо бе изгонен заради реплики срещу съдията Марко Пичинини.

Въпреки че останаха без треньора си, „вълцците“ изравниха в 71-ата минута, когато Леонардо Спинацола засече центриране на Джанлука Манчини и прати топката в мрежата на домакините.

Десет минути по-късно Рожер Ибаньес повали Давид Окереке в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Даниел Чофани, който не остави шанс на Патрисио и вкара победния гол за Кремонезе.