Юве с първа домакинска загуба

Удинезе отдалечи Старата госпожа от върха

Спорт
11:00 - 13 Февруари 2024
1080
Юве с първа домакинска загуба

Удинезе постигна изненадваща победа с 1:0 като гост на Ювентус в мач от 24-ия кръг на Серия А, който беляза първото домакинско поражение за тима на Масимилиано Алегри през този сезон. Поражението вкъщи може да бъде с фундаментална стойност, тъй като така Юве остава на второто място с 53 точки, като е на 7 от лидера Интер, но е с мач повече от „нерадзурите“. Удинезе пък събра 22 точки и се изкачи до 15-ото място във временното класиране.

На „Алианц Стейдиъм“ гостите поведоха в резултата след 25 минути игра. Томас Кристенсен отправи удар към вратата на Юве, но Алекс Сандро блокира удара му. Топката обаче стигна до Лаутаро Джанети и при добавката той прати топката в мрежата на Войчех Шчесни.

Четири минути по-късно Андреа Камбиазо изведе Аркадиуш Милик в наказателното поле, но полякът прати топката над вратата.

Три минути преди края на редовното време за първата част вратарят на гостите Мадукс Окойе направи чудесно спасяване, отразявайки удар с глава на Милик.

След почивката натискът на „Старата госпожа“ се засили, а в 56-ата минута удар на Милик бе блокиран от защитник на гостите.

Три минути след това полякът прати топката в мрежата след едно центриране от ъглов удар, но попадението не бе зачетено, тъй като при центрирането топката напусна очертанията на терена.

До края на мача Юве опита да стигне поне до изравнително попадение, но в отсъствието на Душан Влахович, атаката на „Старата госпожа“ така и не успя да се отпуши и така Удинезе спечели трите точки, с които се отдалечи от зоната на изпадащите и отдалечи Ювентус от лидера в класирането Интер.