Юве тресна Макаби Хайфа в Торино, ПСЖ се издъни срещу Бенфика

Спорт
00:15 - 06 Октомври 2022
3091
Юве тресна Макаби Хайфа в Торино, ПСЖ се издъни срещу Бенфика

Ювентус победи Макаби Хайфа с 3:1 за първа победа в груповата фаза на Шампионска лига. С успеха „бианконерите“ вече са на 4 точки зад ПСЖ и Бенфика. Макаби все още няма точки в актива си.

За гостите от Хайфа 60 минути на терена бе бившият нападател на Лудогорец Мавис Чибота.

Юве излезе напред в резултата в 35-ата минута чрез попадение на Адриен Рабио, който получи подаване от Анхел ди Мария и с удар в горния десен ъгъл остави вратаря безпомощен.

Пет минути след началото на втората част Ди Мария отново показа страхотен поглед върху играта и подаде към Душан Влахович, който хладнокръвно прати топката в мрежата за 2:0.

Четвърт час по-късно попадение на сърбина не бе зачетено заради засада.

Макаби върна едно попадение в 75-ата минута, когато Дийд Давид се освободи от защитата на „Старата госпожа“ и останал сам срещу вратаря се разписа.

Адриен Рабио реши всичко в мача с втория си гол, след като се възползва от нова асистенция на Анхел Ди Мария и с глава се разписа за 3:1.

В другия мач от групата Бенфика и Пари Сен Жермен не излъчиха победител в сблъсъка помежду си от 3-ия кръг в група "Н" на Шампионската лига. Срещата на "Луш" завърши 1:1.

Гостите поведоха чрез Лионел Меси в 22-рата минута, но автогол на Данило, който по ирония на съдбата е бивш футболист на Порто, донесе точката на домакините в 41-вата минута.

Бенфика започна по-силно мача и имаше хубави възможности да поведе в резултата. Още в 8-ата минута Гонсало Рамос получи извеждащ пас и стреля към вратата, но Джанлуиджи Донарума спаси.

След това в 18-ата минута и Давид Нерес отправи опасен изстрел, но отново италианският страж бе непробиваем.

За сметка на това в 22-рата минута ПСЖ стигна до откриване на резултата с една от първите си по-добри атаки в мача. Меси, Мбапе и Неймар отново завъртяха страхотна комбинация помежду си, бразилецът изведе аржентинеца пред наказателното поле, а той с елегантен удар в далечния ъгъл не остави шансове на вратаря за 0:1.

Бенфика обаче бързо се окопити и в 38-ата минута имаше поредна блестяща възможност, като този път Антонио Силва отправи опасен шут, а Донарума се отличи с ново невероятно спасяване под гредата.

В 41-вата минута се стигна и до изравняване на резултата. При едно центриране в наказателното поле Рамос се размина с топката, но тя се удари в тялото на Данило и за негова жалост се оплете в мрежата зад гърба му за 1:1.

В началото на втората част ПСЖ бе близо до нов гол, като първо удар на Хакими бе спасен от Влаходимос, а след това Неймар пробва задна ножица и нацели гредата.

В 81-вата минута пък отново Донарума имаше основна роля, като спаси пореден опасен удар, този път на Рамос.

В крайна сметка срещата завърши без победител и двата тима остават на първите две места с равен брой точки - по 7, като засега парижани водят по голова разлика. Това прави ответния сблъсък след седмица още по-любопитен.