Ювентус има нов президент

Джанлука Фереро поема нещата в свои ръце

Спорт
12:38 - 29 Ноември 2022
2204
Ювентус има нов президент

Джанлука Фереро ще бъде следващият президент на италианския футболен клуб Ювентус, твърди торинското издание "Тутоспорт". Това става, след като целият Борд на директорите, начело с президента Андреа Аниели, подадоха оставки късно в понеделник.

Собствениците на Ювентус от "Ексор" са предложили новия президент. "След решенията на Административния съвет на Ювентус и с оглед на Общото събрание, което е свикано за 18 януари 2023 година, "Ексор" съобщава, че ще посочи Джанлука Фереро за поста президент на Ювентус. Фереро притежава необходимите опит и технически компетенции, както и абсолютната страст по клуба, които го правят най-адекватния човек за поемане на поста", се казва в комюнике на компанията. 

Джанлука Фереро е роден в Торино през 1963 година, а през 1988 се дипломира със специалност "Икономика и търговия". Той е бил на ръководни постове в много компании, сред които "Финкантиери", "Луиджи Лаваца", "Биотроник Италия", "Пракси Интелектуал Пропърти", "Фидучария", "Емилио Лаваца Сапа", "Джеди Групо Едиториале", "Нуо е Лифенет". Вицепрезидент е на Административния съвет на "Банка дел Пиемонте" и е член на Административния съвет на "Италия Индепендънт Груп".