Ювентус изхвърли Интер в нервен мач и е на финал

Президентът на бианконерите и Конте се обиждат

Спорт
11:53 - 10 Февруари 2021
1385
Ювентус изхвърли Интер в нервен мач и е на финал

Ювентус е на финал за Купата на Италия. Биаконерите завършиха 0:0 срещу Интер в реванша от 1/2-финалите и след победа в първия двубой в Милано с 2:1 си подпечатаха мястото във финала на турнира.

Двубоят може и да не предложи попадения, но предпоставки за такива не липсваха и пред двете врати. 

Гостите бяха по-агресивния тим и имаха повечето положения, но отбраната на Юве беше безупречна и не допусна да бъде пробита. На свой ред, футболситите на Андреа Пирло можеха да решат всичко в двубоя, но на три пъти удари на Роналдо не попаднаха във вратата на гостите. 

Ювентус спази и традицията да отстранява Интер на 1/2-финаите в турнира, тъй като никога досега биаконерите не са отпадали, когато се изправят срещу нерадзурите. По този начин Юве ще чака на финала някого измежду Аталанта и Наполи.  

Драма на и извън терена се разигра по време на полуфинала. След последния съдийски сигнал, президентът на Ювентус Андреа Аниели беше хванат от камерите как напада с нецензурни думи треньора на Интер Антонио Конте.

Треньорът на нерадзурите отвърна на удара: „Мисля, че от Ювентус трябва да бъдат по-учтиви. Нуждаят се от повече спортменство и уважение към онези, които работят“, каза Конте. 

Но малко по-късно стана ясно, че италианският специалист е показвал неприлични жестове към президента на бианконерите на почивката на двубоя.