Ювентус напляска Интер

Нерадзурите продължават да се дънят в напечените мачове

Спорт
11:16 - 07 Ноември 2022
1478
Ювентус напляска Интер

Ювентус напомни за добрите си дни, след като надви Интер с 2:0 като домакин в сблъсък от 13-ия кръг на Серия “А”. Попадения на Адриен Рабио (52’) и Николо Фаджоли (84’) увенчаха по-сърцатата игра на тима, като и в двата случая автор на асистенциите беше Филип Костич.

Това е четвърта поредна победа за “бианконерите” в първенството, с което отборът задмина “нерадзурите” в класирането и вече е на пета позиция.

Съставът на Масимилиано Алегри отстъпи инициативата в по-голямата част от дербито, но показа отлична ефективност. Още един гол на Юве не беше зачетен заради игра с ръка на Данило. Отделно и двата отбора удариха по една греда. Гостите имаха своите шансове дори да спечелят, но ги пропуснаха - най-вече чрез Един Джеко, Дензъл Дъмфрис и Лаутаро Мартинес.

Големият отсъстващ в редиците на Юве беше Душан Влахович, който все още не е възстановен от травма. При неговото отсъствие като чист нападател започна само Аркадиуш Милик при схема 3-5-1-1. Други седмина от състезателите на Макс Алегри са аут заради контузии. Капитанът Леонардо Бонучи остана на пейката, а в игра като смени влязоха само двама - Анхел Ди Мария и Федерико Киеза.

Интер изезе с Лаутаро Мартинес и Един Джеко в атака. Франческо Ачерби стартира в защита за сметка на Алесандро Бастони, който беше болен от грип, но все пак зае място на пейката.

През идната седмица ще се изиграят два кръга от Серия "А", след което следва пауза заради Световното първенство. После шампионатът ще се поднови на 4 януари.

Интер затвърди една много тревожна тенденция за “нерадзурите в Серия "А" през този сезон.

От 5-те си мача срещу отборите от топ 8 на класирането миланският гранд е регистрирал само поражения. Става въпрос за сблъсъците с третия Лацио, втория Милан, осмия Удинезе, шестия Рома и петия Ювентус. Така отборът е допуснал цели 5 загуби още преди 14-ия кръг на първенството, а във всеки от предишните 3 сезона общият им брой не надвишаваше 4 поражения за цялата кампания. Смекчаващо обстоятелство е, че в 4 от загубените срещи Интер е бил в ролята на гост, въпреки че срещу “росонерите” мачът беше на “Джузепе Меаца”.

Така Змията заема едва седмото място в подрежднето на цели 11 точки от лидера Наполи. До края на първия полусезон на тима му предстоят още два сблъсъка срещу водещите отбори през кампанията: гостуване на третия Аталанта в неделя и домакинство на Наполи на 4 януари. Ако Интер спечели и двата мача, съставът на Симоне Индзаги все пак може да се върне в битката за Скудетото.

Мачовете на Интер срещу отборите от топ 8 в Серия “А” през този сезон:

3-ти кръг: Лацио - Интер 3:1

5-и кръг: Милан - Интер 3:2

7-и кръг: Удинезе - Интер 3:1

8-и кръг Интер - Рома 1:2

13-и кръг: Ювентус - Интер 2:0