Ювентус продължава за Купата след дузпи

Торинската Стара госпожа се справи трудно с Дженоа, Наполи също прогресира

Спорт
13:00 - 14 Януари 2021
2037
Ювентус продължава за Купата след дузпи

Ювентус постигна изключително изстрадана победа у дома срещу Дженоа в среща от 1/8-финалите за Купата на Италия. „Бианконерите“ победиха с 3:2 след продължения.

Двубоят изглеждаше спечелен за Юве, който поведе с 2:0 след 23 минути игра. Младият Деян Кулушевски и Алваро Мората дадоха комфортната преднина за италианския шампион.

Дженоа обаче успя да изравни с попаденията на Ленарт Чибора и Филипо Мелегони, за да вкара мача в продължения.

В края на първото продължение влезлият от резервната скамейка Хамза Рафия донесе успеха на Ювентус, който продължава напред към ¼-финалите за Купата.

Трябва да се отбележи, че старши треньорът на торинци Андрея Пирло заложи на експериментален състав и този негов ход замалко да струва скъпо за Юве.

Двубоят започна чудесно за домакините, които поведоха още във 2-рата минута. Джорджо Киелини изведе Деян Кулушевски, който се озова очи в очи с вратаря и реализира за 1:0.

Десетина минути по-късно младият швед отново се озова на чиста позиция, но този път не съумя да преодолее стража Алберто Палеари.

„Бианконерите“ удвоиха преднината си в 23-ата минута, когато Кулушевски изведе Мората. Испанецът отбеляза за 2:0.

Отговорът на Дженоа дойде в 28-ата минута, когато гостите намалиха изоставането си. Балонно центриране намери Чибора в наказателното поле, който стреля с глава и успя да преодолее Джанлуиджи Буфон.

В 33-ата минута Артур прати топката в мрежата, но попадението му не бе зачетено заради засада. . Секунди преди почивката Маноло Портанова вкара, но и неговият гол не бе зачетен.

В 53-ата минута Марко Пяца пробва късмета си от далечна дистанция. Буфон не успя да реагира и остана на място, а топката се отби от гредата.

В следващите минути по някаква антилогична причина Ювентус изглеждаше отпуснат и Дженоа го наказа. В 74-ата минута Филипо Мелегони получи достатъчно време да си нагласи топката в близост до наказателното поле и с хубав диагонален се разписа за 2:2.

До изтичането на редовното време резултатът се запази непроменен. Така се стигна до 105-ата минута, когато Юве отново излезе напред в резултата. Хамза Рафия бе оставен непокрит в наказателното поле. Той се опита да завърши, но неуспешно. Получи обаче втори шанс, от който се възползва и направи резултата 3:2.

В 108-ата минута Дженоа бе много близо до изравнителния гол. Марко Пяца засече центриране от корнер, а Артур изчисти топката от голлинията.

До края домакините оцеляха и запазиха място на четвъртфиналите, където ще се изправят срещу победителя от двойката Сасуоло и СПАЛ.

Наполи се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия. Тимът постигна много трудна победа с 3:2 над Емполи. Головете за тима на Дженаро Гатузо вкараха Ди Лоренцо, Лозано и Петаня. За Емполи точен на два пъти бе Байрами.

Двубоят стартира силно за домакините. След пас на Ървин Лозано в 18-ата минута Джовани Ди Лоренцо откри за Наполи. Недим Байрами обаче изравни за тима от Серия Б в 33-ата минута. Самият Ървин Лозано обаче даде нов аванс за Наполи пети минути по-късно.

През второто полувреме гостите не са отказаха да търсят чудото. Отново швейцарецът Байрами изравни резултата. Това стана в 68-ата минута. 13 минути преди края обаче Андреа Петаня успя да вкара победния гол за Наполи.