За 7 път: Димитър Николов пак пренареди листата на ГЕРБ в Търново

Медийният експерт събра 2551 преференции и заедно с водача Костадин Ангелов влиза в НС

Новини
11:43 - 28 Октомври 2024
1537
За 7 път: Димитър Николов пак пренареди листата на ГЕРБ в Търново

Директорът на бившата медийна група на Делян Певски Димитър Николов за седми път пренареди листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново. От политическите формации в областта най-много са увеличили подкрепата си от партия "Има такъв народ", като са привлекли с 30 % повече гласове от вота през юни. 

Димитър Николов с 2551-а преференции пренареди листата на ГЕРБ-СДС и от трети става втори, което със сигурност му дава депутатско място заедно с водача професор Костадин Ангелов. Николов е увеличил личната си подкрепа с 270 гласа спрямо вота през юни и е първи по преференции в областта, а като цяло ГЕРБ-СДС вдига резултата си с 2076 гласа, което е ръст от 12,7%.

Партия "Възраждане" като втора политическа сила във Великотърновско е увеличила подкрепата си с 9,4%.

"ДПС-Ново начало" е повишило резултата си с 9% сумарно над получените гласова за двете фракции на партията от миналите избори. Ако водачът на листата Йордан Цонев реши да влезе в парламента от Варна, великотърновският депутат ще е Гюнай Далоолу.

ПП-ДБ получават с 11,9 % повече гласове, при БСП ръстът е със 7,6 на сто. При партия „Величие“ електоралната подкрепа в региона е нараснала с 21,8%.