За първи път: Петгодишни договори на волейболните ни национали

Следващият селекционер на България, който и да е той, ще трябва да работи с мисия "Лос Анджелис 2028", заяви президентът на едерацията Любо Ганев

Топ
11:48 - 10 Октомври 2023
1907
За първи път: Петгодишни договори на волейболните ни национали

Българската федерация по волейбол ще предложи за първи път революционни дългосрочни договори на състезателите, които ще играят в националните отбори за мъже и жени.

Очаква се от ръководството на родната централа да предложат за подписване 5-годишни контракти на всички волейболни национали, които се очакват на носят националните екипи до края на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028.

“Следващият селекционер на България, който и да е той, ще трябва да работи с мисия “Лос Анджелис 2028”, заяви президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любо Ганев пред Спортал.

“За първи път ще предложим 5-годишни договори на тези волейболисти, на които ще разчитат селекционерите на България. Става въпрос за една група от около 25 състезатели. Така от една страна старши треньорът ще знае, че може да разчита на всеки един от тези състезатели за всеки един турнир и няма да е възможно всеки сам да си избира къде иска да играе, и къде не. При подписване на контрактите БФВ ще се задължи да осигури помощник треньори, кондиционни треньори, застраховки и всичко необходимо за всеки един състезател за този период. Ако не дай си Боже, някой от състезателите се контузи, то той ще получава пълна подкрепа за възстановяването си, както и парична компенсация”, добави Любо Ганев.

“Всеки един селекционер на България за мъже и жени, както и всеки един състезател ще може да си постави ясна цел и представа за бъдещите състезания и целите, които се гонят там.

Ако си състезател и искаш почивка тази година…, за да отидеш на почивка с жената, или за да си свободен лятото - отпадаш!
Не искаш извънредни и безпричинни почивки - оставаш! Идеята ни е, да не може всеки сам да решава, кой и кога иска да почива. Разбира се, ако има медицински проблем, контузии и проблеми от друго естество, то те се обсъждат с щаба на отбора.

Взема се решение, кое е най-добро за отбора. Ако е нужно лечение или почивка, се дава, след което отново се разчита на този състезател”, каза още президентът.