За първи път след 1955-а: Милан, Интер, Юве и Рома събраха... нула точки!

Полицията спаси Алегри от разбеснелите се фенове на Старата госпожа

Спорт
14:56 - 19 Септември 2022
1656
За първи път след 1955-а: Милан, Интер, Юве и Рома събраха... нула точки!

Изминалият 18 септември няма да бъде запомнен с добро от четири от най-големите отбори в Италия – Милан, Интер, Ювентус и Рома, но в същото време той бе исторически в Серия А.

И четирите отбора имаха мачове в този ден, но нито един от тях не успя дори да стигне до точка в тях, като четирите тима записаха четири поражения.

Подобно нещо не се бе случвало в Италия от цели 67 години. За последно тези тимове са губили в един и същи ден през далечната 1955 г. и по-точно - на 13 февруари.

Фиаското за грандовете започна с поражението на „нерадзурите“ с 1:3 от Удинезе. Юве се сгромоляса в Монца, който пък спечели първата си победа след 1:0. „Вълците“ захапаха дървото срещу Аталанта на „Олимпико“ (0:1), а Милан загуби на „Сан Сиро“ от Наполи с 1:2.

Във временното класиране най-напред от тези отбори е Милан, който е 5-и, следван по петите от Рома, Интер и Юве.

Заради отчайващите изяви на Ювентус се наложи полицията да реагира, за да защити треньора Масимилиано Алегри. Феновете на "бианконерите" побесняха след загубата от дебютанта Монца в 7-ия кръг на Серия А.

Отборът на Алегри играе ужасно от началото на сезона и затова резултатите са изключително лоши, ситуацията, в която се намира клубът, кулминира в Монца.

По време на мача феновете на "Старата госпожа" ругаеха и обиждаха Алегри, който заради наказанието си проследи срещата от трибуните, а не от пейката.

След мача той трябваше да отиде в съблекалнята под полицейски ескорт.

Това не беше всичко, което се случи след края на срещата, тъй като, както италианските медии съобщиха, че феновете са поискали обяснение от футблистите на Ювентус за провала срещу Монца.