За "Възраждане" са гласували основно мъже до 60-годишна възраст

Идеята за широка коалиция среща повече подкрепа при ГЕРБ, кава Павел Вълчев от "Алфа Рисърч"

Новини
21:03 - 02 Април 2023
5160
За "Възраждане" са гласували основно мъже до 60-годишна възраст

"Идеята за широка коалиция среща повече подкрепа при привържениците на ГЕРБ, въпреки че и някои от симпатизантите на обединението "Продължаваме промяната - Демократична България" я приемат, макар и да поставят условие за нея. Политическата картина няма да се промени, независимо кой ще е победител в изборите, хората оставиха разрешаването на ситуацията в ръцете на политиците".

Павел Вълчев

Това заяви анализаторът от "Алфа Рисърч" Павел Вълчев. Той коментира първите резултати, които дават малка преднина на "Продължаваме промяната - Демократична България" пред ГЕРБ-СДС. "88 % от хоратта, които са отишли да гласуват са отишли, защото искат редовно правителство", коментира Вълчев.

ГЕРБ са събрали подкрепа на хората над 60 години, в по-малките градове. "При ДПС няма изненада - партия, в която мъжете са по-активни, и която е фаворито в селата - 39% от жителите на селата гласуват за движениет. За тях гласуват и най-ниско образованите, както и 44 % от ромите", заяви още Вълчев.

За "Възраждане" се забелязва, че гласуват също повече мъже, но до 60-годишна възраст. Забелязва се, че 13% от хората, които са подкрепили "Български възход" на предишните избори, днес са гласували за "Възраждане", заяви още Вълчев.