За рожден ден - трансфер в Юве

Душан Влахович пристигна в Торино, за да финализира преминаванато си от Фиорентина

Спорт
12:16 - 28 Януари 2022
1208
За рожден ден - трансфер в Юве

Нападателят на Фиорентина Душан Влахович късно снощи е пристигнал в Торино, за да завърши своя трансфер в Ювентус, пише „Гадзета дело спорт“. Това ще стане навръх 22-рия му рожден ден, който е днес. За целта играчът е предвиден да премине медицинските си прегледи още сутринта, след което да подпише своя договор.

От изданието също така разкриват всички финансови детайли по сделката, чиято обща стойност ще възлезе над 150 млн. евро. Трансферната сума е 68 млн. евро плюс още 7 млн. под формата на бонуси. За Влахович е предвиден договор до лятото на 2026-а, като през този период той ще изкара 63 млн. евро като брутна заплата (7 млн. евро нетно възнаграждение на сезон). Също така са отделени и 15 млн. евро под формата на комисионна към агенти за трансфера.

От вестника не се спират дотук и разкриват бъдещия номер на нападателя в Ювентус. Разбира се, първото му желание е деветката, която обаче в момента принадлежи на Алваро Мората. Затова на Влахович му е била предложена седмицата, но неговото предпочитание е различно: номер 28, с който започна във Фиорентина. „Гадзета“ завършва материала си с напомнянето, че през 1996-а на финала на Шампионската лига срещу Аякс именно друг сърбин – Владимир Югович, вкарва последната дузпа, която носи трофея в турнира на „Старата госпожа“.