За трети мандат: Нинова праща баджанака при Радев

Георги Свиленски взима мандата от името на червените на "Дондуков" 2

Новини
15:36 - 18 Юли 2022
5805
За трети мандат: Нинова праща баджанака при Радев

Въпреки предположенията, че лично Корнелия Нинова може да отиде на "Дондуков"2 при президента Радев, доволна, че получава третия мандат, това няма да се случи. Вместо собствената си компания, соцлидерката изпраща шефа на ПГ на социалистите Георги Свиленски. Ситуацията обаче става малко деликатна, защото острието на БСП е бишият съпруг на Първата дама Десислава Радева. 

Нинова обаче се аргументира твърдо - Свиленски ще получи мандата като председател на парламентарната група, както е по конституция. 

На въпрос кой ще бъде предложен за премиер, министърът на икономиката в оставка заяви: "За премиер ще си говорим по-късно, след като получим мандата от президента.”

Третият проучвателен мандат президентът Радев ще връчи на БСП днес от 17.00 часа.

“Имаме 7-дневен срок за представяне на име на премиер, а след това има повече време за създаване на кабинет”, заяви още Нинова и продължи: “Ще се постараем на преговорите - имаме добра основа за преговори, имаме програмата, изработена преди две седмици".

Нинова потвърди, че кандидатурата за премиер трябва да дойде от най-голямата парламентарна група ПП.

Тя бе категорична, че БСП е била социалният стълб на това правителство и даде заявка, че ще бъде такъв в преговорите за нов кабинет с третия мандат.