ЗАБРАНЕНА ЦЕЛУВКА: ФИФА изхвърли от футбола за 3 години Луис Рубиалес

Бившият президент на Испанската футболна федерация бе наказан сурово заради интимността към Джени Ермосо

Актуални новини
14:25 - 30 Октомври 2023
3550
ЗАБРАНЕНА ЦЕЛУВКА: ФИФА изхвърли от футбола за 3 години Луис Рубиалес

Бившият президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес бе изваден от футбола за три години от ФИФА. Причината е скандалното му поведение след финала на Световното първенство за жени, когато той целуна звездата на Испания Джени Ермосо без нейното разрешение.

"Дисциплинарният комитет на ФИФА забранява участието на Луис Рубалиаес във всякаква футболни дейности, както на национално, така и на международно ниво", обявиха от ФИФА, като уточняват, че испанецът е нарушил член 13 от дисциплинарния правилник на организацията.

След финала на Световното първенство по футбол за жени в края на август, където Испания победи Англия с 1:0, се разрази огромен скандал, тъй като Луис Рубиалес целуна Джени Ермосо по устата без нейното разрешение.

Първоначално Рубиалес категорично отказваше да подаде оставка като президент на Футболната федерация, въпреки призиви за това от премиера на Испания и спортния министър, но след това ФИФА спря временно правата му и в крайна сметка той се оттегли. Срещу Рубиалес върви и съдебно производство.

Рубиалес може да обжалва наказанието от ФИФА. 

Преди време Луис Рубиалес отказа да се извини директно на Джени Ермосо за целувката, която го принуди да подаде оставка като президент на Испанската федерация по футбол. Той настояваше, че целувката е била „по взаимно съгласие“ и предположи, че негативната публичност около аферата е била „създадена от фалшиви аргументи и хора“.

Рубиалес целуна Ермосо по устните по време на награждаването след победата на Испания над Англия във финала на световното първенство по футбол за жени през миналия месец. Ермосо каза, че целувката не е била по взаимно съгласие и отправи оплакване към националната прокуратура.

„Имаме момент, в който Джени ме вдига. Имахме мимолетна целувка за две десети от секундата, но произлязлото от това е лудост. Това, което ми остава е да защитя честта си. Не става дума за извинение, а за смирение“, коментира испанецът.

Попитан отново дали е искал да се извини, Луис Рубиалес продължи: „Това, което се случи беше спонтанен акт, взаимен акт, който бе воден от моментните емоции, от щастие и твърдя, че това е истината за случилото се. Върху това започна да се трупат неща, създадени от фалшиви аргументи и хора.

Моите намерения бяха благородни, ентусиазирани и 100% не сексуални. Не е имало време, не е имало сексуално намерение, агресия или нещо подобно.

Като президент на федерацията, още веднъж ще кажа, че значението на целувката към Джени би било същото като към някоя от дъщерите ми. Такава между приятели и семейство, това е много, много обичайно.“