Забраниха „джендър неутралните” тоалетни в австралийските училища

80 милиона хвърлени на вятъра, за да се създаде „по-приобщаваща среда“ за транссексуални и полово разнообразни ученици

Новини
18:00 - 19 Януари 2020
2472
Забраниха „джендър неутралните” тоалетни в австралийските училища

Премиерът на Куинсленд обърна решението за ползването на унисекс тоалетни в училищата, пише Daily Mail. Момичетата и момчетата ще ползват вече отделни помещения.  

Спорните планове за това учениците да ползват полово неутрални тоалетни в най-новата гимназия в Бризбейн, бяха блокирани след обществена реакция.

Колежът Fortitude Valley State трябваше да стане първото училище в Куинсленд без специално проектирани тоалетни за момичета и момчета, когато посрещне първите си ученици.  

Министерството на образованието потвърди през декември, че тоалетните в новата сграда на стойност 80 милиона долара ще бъдат унисекс с изключение на две тоалетни за мъже и за жени в спортните съблекални.

Премиерът на Куинсленд Анастасия Палашчук изрази опасения, че момичетата и момчетата трябва да имат отделни помещения и отмени първоначалното решение.

По-рано тази година училищата в Западна Австралия бяха призовани да обособят „полово неутрални тоалетни“ в опит да спрат дискриминацията спрямо трансджендърните ученици. Препоръката на Приобщаващо Образование WA, специализиран ресурс за училищата в държавата, има за цел да създаде „по-приобщаваща среда“ за транссексуални и полово разнообразни ученици.

Колежът Fortitude Valley State е първото държавно училище, построено в Бризбейн за повече от половин век