Забравете за колбасите – водят до рак

Най-добрата закуска е омлетът, обясни диетологът Лидия Йонова

Новини
17:51 - 08 Август 2020
5499
Забравете за колбасите – водят до рак

Най-добре е да не започвате деня си с храни, които съдържат преработени въглехидрати. Готовите зърнени храни, които рекламите така усърдно налагат на нас, всъщност не са наистина здравословни продукти.

Те са с високо съдържание на прости въглехидрати, които могат да доведат до наддаване на тегло и да навредят на вашето здраве.

Не е добра идеята да започнете деня с преработени меса като хот-дог, колбаси, както и с бял хляб, казва диетологът Лидия Йонова. Редовната консумация на колбаси трябва да бъде ограничена, тъй като те провокират развитието на рак.

„Този списък включва също незабавни зърнени култури, тоест рафинирани продукти, които са били преработени. Освен това трябва да се избягват индустриалните сокове и содата“, каза Йонова.

Белият хляб също не е полезен, по-добре е да го замените с пълнозърнест. „Хората също трябва да се откажат от грис и кус-кус, защото те съдържат същите преработени въглехидрати“, обяснява експертът по хранене.

Всички тези нездравословни продукти могат да бъдат намерени като алтернативи под формата на елда, кафяв ориз или булгур. И вместо сандвич с наденица е по-добре да готвите ястия от печени домашни птици или риба.

Най-здравословната закуска, според диетолога, е омлетът. Особено ако добавите зеленчуци към него.

zdrave.to