Задържаха шофьора на машината, засмукала дете на плажа

9-годишното дете е настанено в реанимацията на УМБАЛ Бургас с травми по главата и гръбначния стълб. Състоянието му е критично

Новини
12:16 - 03 Август 2024
2653
Задържаха шофьора на машината, засмукала дете на плажа

69-годишният мъж, управлявал почистващата машина на плажа в Созопол, която рани тежко 9-годишно дете от Пловдив, е бил задържан за 24 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас, цитирани от БТА. Много свидетели и очевидци на инцидента са били разпитани. Образувано е досъдебно производство.

9-годишното дете е настанено в реанимацията на УМБАЛ Бургас с травми по главата и гръбначния стълб. Състоянието му е критично.

Инцидентът е станал след 20 ч. в петък. От управата на плажа обясниха, че докато тракторът е почиствал, дете, оставено без надзор, се затичало след машината и се качило на платформа, където се возило за кратко преди да стане инцидентът. След това шофьорът веднага спрял и се обадил на Спешна помощ.

Бабата на детето отрича то да е било оставено без надзор. Сега роднините му настояват да бъде транспортирано с хеликоптер до София. Състоянието му към момента обаче не позволява това.

Пробата за алкохол на водача е отрицателна. „Управлявал е машината отговорно и в съответствие с указанията за безопасност”, посочиха още от фирмата, концесионер на плажа. Видеозаписите от камерите показват, че детето се е качило на прикачения инвентар на машината - хидравличен барабан, който се върти обратно на посоката на движението - и е загубило равновесие, след като се е возило около 2-3 секунди. Шофьорът веднага е усетил, че е станало нещо, спрял е, скочил е от машината и е извадил заклещеното в устройството момче.