Задава се коридор на затъмненията – какво да очакваме?

Мощни енергии ни правят по-нервни и емоционални

Топ
12:00 - 23 Март 2024
7628
Задава се коридор на затъмненията – какво да очакваме?

На 25 март в 09:00 часа българско време е Пълнолуние на 5º във Везни и първото лунно затъмнение за 2024 г. То ще бъде видимо в по-голямата част от Америка, източната половина на Австралия, Япония, западните части на Европа и Африка. 

Везни е знакът на партньорството, сътрудничеството, дипломацията, любовта, брака, справедливостта, социалните отношения и стремежът към хармония и баланс. Тъй като на 8 април предстои Новолуние и пълно слънчево затъмнение в знака Овен, то тези дни навлизаме в т.нар. коридор на затъмненията. В дните около, в самите дни на затъмнения и между две затъмнения енергията е много мощна. Хората реагират доста по-емоционално, а някои дори чувстват по-силно нервно напрежение. 

Затъмненията са белег за неизбежни, съдбовни събития за добро или лошо.

При лунно затъмнение във Везни е време да финализираме взаимоотношения, да приключим и се освободим от неудовлетворяващи ни партньорства и сътрудничество. 

В личен план затъмнението ще има най-силно влияние при родените на 25 септември (+/- 2 дни), както и на всеки друг човек, който има друга рождена планета или ъглов дом в хороскопа си около 4–6 градуса на знака Везни. Дали влиянието му ще бъде положително или не зависи от аспектите, които образува тази рождена планета в рождения хороскоп. При неблагоприятен аспект влиянието му няма да е особено позитивно и ще възникнат

стресови ситуации, неблагоприятно развитие във връзките, загуба на съдебни спорове или пари, раздяла с партньор/и и други. 

Със сигурност затъмнението ще се отрази по-неблагоприятно за родените на и около 25–28 март Овни, около 25–28 юни Раци, около 25–28 декември Козирози, както и около 25–28 септември Везни, чието Слънце е с неблагоприятни аспекти от други рождени планети в Овен, Рак, Везни и Козирог на около 6º в знаците. Много е важно в кой дом в хороскопа попада Луната във Везни от затъмнението. То ще постави акцент върху този дом, а и върху срещуположния, тъй като е Пълнолуние. 

Не така стоят нещата обаче за родените около 25–28 септември Везни, чието рождено Слънце има само хармонични аспекти с други планети в рождения хороскоп. Те, както и родените около 24–27 януари Водолеи, около 24–27 май Близнаци, както и за някои от родените около 26–29 юли Лъвове и около 25–28 ноември Стрелци ще се радват на положителното влияние на затъмнението –

успехи, повишение в кариерата, успешен край на съдебен спор, награди, придобивки и други поводи за радост в семействата като брак и появата на деца в близките дни до 2–3 месеца. 

Луната в звездната карта е в благоприятен аспект с Плутон във Водолей – планетата на трансформацията. А Венера, която управлява знака Везни, е в знака Риби в съвпад със Сатурн – планетата на кармата и уроците, които имаме да учим. В мунданната астрология Сатурн се свързва с изпълнителната власт и управлението като цяло. Тъй като Венера е добре разположена в знака Риби и заедно със Сатурн са в хармоничен аспект с Юпитер и Уран в Телец, в световен план затъмнението дава

шанс за положително развитие на въпроси свързани с дипломацията и сътрудничеството между държави, със законодателството, социални въпроси и други.

Очаквам положително развитие и промени в областта на енергетиката, нови пътища на обновление, прогрес и развитие в сферата на науката, технологиите, културата и изкуството. Съвпадът Венера/Сатурн в Риби изисква повече отговорност и лоялност в партньорските отношения, да не позволяваме да ни използват и влияят. Трябва да се обърне сериозно внимание на границите и да се ограничи потока от емигранти, управляващите да се погрижат за снабдяването с лекарства на болните и възрастни хора. Риби е знак на вярата и религията, а от 23 март и Марс вече е в този знак (до 30 април вкл.) 

Предстои избор на нов български партриарх на 30 юни, но на този ден Луната е без курс между 07:56 и 15:00 часа.

Препоръчително е важни избори и други действия да не се извършват в такива часове,

тъй като до напускането на знака Луната не образува главни аспекти с другите планети и това не предполага бъдещо развитие и успех, т.е. изборът е добре да се проведе след 15 часа. Докато Марс транзитира през водния знак Риби между 23 март и 30 април е повишена опасността от религиозни/етнически конфликти, проблеми с доставките и снабдяването с медикаменти, за наводнения в някои райони по света, военни действия по вода, инциденти с плавателни съдове, екологични замърсявания на водите, хуманитарна криза и т.н. В този период е препоръчително да се избягва пътуване по вода. 

От 1 до 26 април пък Меркурий е ретрограден в знака Овен.

Меркурий се свързва с комуникациите, търговията, образованието, договорните отношения, транспорта и услугите, а в Овен хората ще са склонни към прибързани решения и действия, а някои и към по-агресивно поведение. В този интервал от време може да се очакват затруднения в общуването и преговорите, в образованието, проблеми с транспорта и доставките, активно недоволство и протести. 

Венера, планетата на партньорствата, сътрудничеството, финансовите въпроси, също ще транзитира в знака Овен между 5 и 29 април. Тъй като Марс управлява знака Овен, в който ще бъдат Меркурий и Венера,

може да излезе информация за доста злоупотреби в сферата на договорните отношения и финансите.

В дните по време на и около затъмненията на 25 март и 8 април винаги съществува реална опасност от по-силни земни трусаве и други природни бедствия, тъй като тяхната енергия е много силна. Напоследък много усилено учени и турски сеизмолози говорят за предстоящо силно земетресение в Турция. Както виждаме обаче доста често напоследък у нас и в страните около нас има земни трусове, макар и по-слаби. Предвид предстоящите лунно и пълно слънчево затъмнение не е изключено да има по-силни. По-неблагоприятни периоди са – 22–30 март, около 8 април, между 20 и 30 април, между 5 и 12 май, между 28 май и 3 юни. Лунното затъмнение на 25 март на 5 градуса във Везни е в съвпад с Марс от хороскопа на Турция, съставен с дата 29.10.1923 г. – когато Турция е официално обявена за република.

В този хороскоп има още няколко доста сериозни аспекти и разположение на планети, които дават повод за притеснение в дните около двете затъмнения, а също и около пълнолунието на 24 април. Сходно е положението в и други съседни на нас държави. Логично е да се притесняваме и страхуваме, но да се надяваме и се молим да няма тежки разрушителни земетресения. 

Марги Паскалева