Задава се зрелище: ЦСКА с две поредни гостувания в Разград

С края на редовния сезон стана ясна предварителната програма за плейофите в Първа лига

Футбол
16:51 - 18 Март 2019
2704
Задава се зрелище: ЦСКА с две поредни гостувания в Разград

С края на редовния сезон в Първа лига стана ясна предварителната програма за плейофната фаза. По регламент първенство се разделя на две – първа шестица и втора осмица. Тепърва от БФС ще публикуват програмата с конкретни дати и часове на мачовете.

Горната половина битката ще започне с три домакински мача на големите фаворити, стана ясно от класирането. След паузата за националите Лудогорец посреща Берое, ЦСКА приема Черно море, а Левски чака Ботев (Пд).

След това се очаква зрелищна седмица в българския футбол, тъй като ЦСКА ще има две поредни гостувания в Разград в рамките на няколко дни - първо в четвъртфинален мач за купата на България (2 или 2 април), а после и за първенство (6 или 7 април). Дербито между ЦСКА-София и Левски ще се играе в 30-ия кръг на 20/21 април, а ответният мач на 25/26 април в 35-ия кръг.

До последния кръг от редовния сезон имаше малка интрига как ще се разпределят двата потока в долната половина. В група „А” попадат отборите на Етър, Ботев Враца, Витоша Бистрица и Верея, а в доста по-коравата група „Б” са Локомотив Пловдив, Славия, Септември и Дунав.

Първите два тима от групите от втората осмица се класират за бараж за Европа, докато вторите два отиват на баражите за оцеляване в елита.

Ето крайното класиране в Първа лига за редовния сезон:

Снимка: Lap.bg